2017. december 24.

Túl a varázshegyen, a blogok tengerén jártam... - Blogok, amiket 2017-ben (és azután) imádni kell


"(...) Mindenhonnan görbe, de ez az utolsó nap,
úgyhogy nincs mese, megvesszük bármi áron, 
a villamosra nem fér fel, hát cipeljük vállon..." 

https://www.youtube.com/watch?v=juHOYZ2R6t4

Szépen eldúdolgatok itt ahhoz képest, hogy még töménytelen mennyiségű rám sózott book tag, illetve értékelés van hátra, plusz ebben a hónapban annyira keveset írtam a magazinba, hogy azért a főnököm, Regina is jogosan meglincselhetne. Eközben hangolódunk a karácsonyra, hiszen az is itt van már  a nyakunkon. Bevásárlókörút heringpartival egybekötve, emberek egymás hegyén - hátán az áruházban, némelyik rátapos a lábamra, mert annyira rohan valahova, kiskarácsony-nagykarácsony bejgli a számban szóval minden nap hoz új dolgokat. Remélem, azért megálltok egy pillanatra, és felfedezitek az ünnep igazi szépségét is. A mai napon egy év végi kis összegzés első részét hoztam, amiben az általam követett és szeretett blogokat mutatom be. Idén nagyon sokat megszerettem, és olvasóként minden nap visszajárok, a stílus, az összhatás, az érdekes dolgok, vagy a feeling miatt. Arra biztatlak titeket, hogy mindenképpen lessetek be hozzájuk, hiszen náluk biztosan találtok szépet, és jót is. Lássuk!

(Megj. a képek mindegyike a blogtulajokhoz tartozik, én szemléltetésnek tettem ide őket.)

Íme, a top 3 blogom 2017-ben.


Sok blogon jártam eddig, de egyik sem fogott meg annyira, mint a Never Let Me Go blog. Halak csillagjegyűként amúgy is nagyon értékelem a humort, tehát ez az én tökéletes helyem. Zsenge kora ellenére a tulajdonos jó humorú, közvetlen csajszi, akit mindenkinek érdemes követni. De egyébként hozzátok hasonlóan én is ösztönlény vagyok, nem olvasok végig minden létező és nem létező oldalt, hiszen mire befejezném, elmúlnék 90 éves. De ez nem az a blog. Itt tényleg szánjatok az olvasásra időt, mert abszolút megéri. A blognak olyan stílusa van, amit nehezen lehet definiálni, mégis az első mondattól elsodorja az olvasót. Nem véletlen, hogy a tulajdonos az egyik ízlésőröm molyon: holtbiztos, hogy legalább 90%-ban egyezik az ízlésünk, szóval ha neki tetszik valami, nekem is biztosan fog. Mégis ketten, kétféleképpen értelmezzük az adott olvasmányt, és sokszor olyan információkat is tartalmaznak az értékelések, ami addig a pillanatig nekem eszembe sem jutott. Már ha elolvasom előre az értékelést, mert amúgy ilyet szinte soha nem teszek, csak akkor ha az enyém készen van. Szóval ha adtok a szavamra, ne felejtsetek benézni hozzá, feliratkozni, mert bőven megéri. 

Veronika's ReederFeeder
 http://veronikasreaderfeeder.com/

Ugyanaz a kategória, mint az előző blog. Ám itt a magyar értékeléseket megspékelték még töménytelen idegen nyelvű olvasással, értékeléssel, és én ezt borzasztóan szeretem. Aki rajtam kívül ugyanis még olvas angolul, és erről rendszeresen ír is, az Veronika. Ha valami olyan érdekel, ami még nem jelent meg magyarul, 100%, hogy nála találok jegyzeteket, írásokat. Amikor először látogattam az oldalát, nemcsak a magyar értékeléseket, hanem az angolul írtakat is elolvastam, és ezáltal az idegen nyelvű kifejezésmódom sokat fejlődött, illetve fejlődik. Ugyanis nekem még nincs nyelvvizsgám, és egyszer már elkaszáltak. Hát nem röhejes? Emelt szintű angol érettségim van, középfokú nyelvvizsgám meg nincs. Bár ott még nem tartok, hogy angolul írjak értékelést, viszont ebben a formában lassan jobban szeretek olvasni, mint magyarul. Szóval a ReederFeeder blog ebből a szempontból aranybánya. Veronika szintén közvetlen, aranyos könyvmoly és blogger, aki egyáltalán nincs elszállva magától. Amit még nagyon szeretek, hogy általában ő az etalon, aki amerikai írónőktől, íróktól hoz friss híreket, képeket, és ezt szívesen meg is osztja a többiekkel. Egyébként meg azért is érdemes hozzá járni, mert a Goodreadsről (a Moly nagytesója) is rendszeresen hoz újdonságokat. Ilyen volt a nemrég lezajlott szavazás, amiben Colleen Hoover nyert a legjobb románc kategóriában. Szóval irány a ReederFeeder blog!


Ha hiszitek, ha nem, 8. osztályos koromig és középiskolában rengeteget tepertem a humán tárgyakból, köztük irodalomból és nyelvtanból. Megszakadtam, hogy mindig meglegyen a jó jegy, alább nem is adtam soha. Nem csak azért, mert nagyon szerettem elveszni a verslábakban, a kecskerímekben, és a bokor,- illetve halmazrímek végtelen tárházában, hanem mert újságírói pályára készültem. Bár sok minden miatt le kellett mondanom az álmomról, és másfelé vitt a vakszerencse, még most is benne vagyok a közepében, például amikor a blogba, és a magazinba írok. Vagy amikor az Írók Között blogra tévedek. Nem tudom elégszer elmondani, mennyire lenyűgöz a nyitóoldal egyszerűsége, és maga a tartalom. A blog írója, Bettina nem kispályás, nemrég jelent meg saját könyve, az Egyetlen Menedék. Itt tudjátok megnézni, és megrendelni. Látszik a stíluson, hogy a tulajdonos nem mesekönyvekből szerezte tudását, hiszen úgy írni valamiről - lehet az egy légy is - hogy két sor után (!!) valóban érdekeljen az, amiről szó van, nem mindennapi. Nem használ fogásokat, hogy felkeltse a figyelmet, hiszen neki erre nincs szüksége. Ügyesen, szépen fogalmaz, és csak a lényeget. Nagyon szeretem az oldalát, amióta ráakadtam, és bátran ajánlom a követését nektek is.  

Ha van időtök, ezekre a blogokra is feltétlen látogassatok el. Hangulat, tartalom, szórakozás, mindent megtaláltok, amit kerestek.

Missreaders
https://missreaders.com/books/page/1

MFKata Gondolatai


Three Points of View
 

Sorok KözöttNeverhood's Diary


Dreamworld 

Olvasó körút

Niitabell világa


My Relationship with books


Könyvjelző 


+1: Chronicles of a Bookshelf :) 

6 megjegyzés:

 1. óóóóóó, köszönöm drága a megtiszteltetést *.*
  Én is imádom a te blogodat, fantasztikus, amit létrehozol nap, mint nap *.*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ami jó, az jó, ezen nincs mit magyarázni. :')
   Na oké, azért annyira nem fantasztikus, ezen a poszton is egy hetet ültem, a Nász és Tébolyon 1,5 hétig, szóval picit el vagyok már fáradva. :D

   Te is nagyon jó vagy, csak így tovább <3(
   Egyébként azt szeretem a blogodban, hogy az irományokban olyan szépen, választékosan fogalmazol, lenyűgöző *.*)

   Törlés
 2. Egyelek meeeg, ezt most nagyon jolesett am latni *-* Koszonom szepen, nagy megtiszteltetes <3 Ezer puszi neked, kellemes unnepeket! ;)

  VálaszTörlés
 3. YEEEY, hát köszönöm szépen *-*

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gratulálok a blogodhoz, csak így tovább *-*
   A stílusod pedig lenyűgöző, főleg a kis facebookra kirakott írásoknál. :D <3

   Törlés