2018. február 10.

Borító leleplező: Stacy M. Wray - Libra RisingZseniálisan jó hely a Goodreads. Ha szemfüles az ember, sok olyan lehetőség jön vele szembe, amit nem lehet - vagy nem is érdemes - kihagyni. Mivel az oldal Amerika, és a világ egyik legnagyobb könyves közössége, jelen van szinte az összes író és írónő, Colleen Hoover-től kezdve Amy Harmon-on át mindenki. No meg persze a tengeren túlon jobban el is vannak eresztve anyagilag - akár tetszik, akár nem - így sokan megtehetik, hogy bőkezűbbek legyenek az olvasókkal. Persze ehhez szinte minden csoportban ott kell lenni, és érdemes óránkat nézelődni, csak úgy, mint molyon. Az egyik csoportban (NA Book Club) hetente jelentkeznek újdonságokkal, hírlevelet is küldenek - mit gondoltok, honnan hozom a friss megjelenéseket?! - de vannak iszonyú jó lehetőségek is. Mint például ez. Ahogy már egy karcban is említettem a facebookon, még soha nem vettem részt hasonlóban, de maga az ötlet nagyon megtetszett, épp ezért fogtam magam, és odaírtam, hogy jelentkeznék...


"Read it, Review it" - Olvass, értékelj


"Read it Review it is our read to review programme here at the New Adult book club. It will allow you as a reader to get a free book in exchange for reading it and writing an honest review here on goodreads as well one retailer of your choice.(...) You have 3 weeks to review each book and post it on the original thread unless stated otherwise. (...) We appreciate our readers may not be used to writing reviews, therefore, we don't ask for essays, but we do urge you to consider the author's generosity of providing a book in exchange for an honest review. All we expect is at least one paragraph/ 60- 100 words is posted. (...) Have a great week, and have Fun Reading!"


Lényegében ez azt jelenti, hogy kitesznek 3 db könyvből olyan példányokat, amiket ők biztosítottak - az író hozzájárulásával - pl. epub formátumban, annak fejében, hogy utána egy őszinte értékelés készül az adott könyvről. Jelentkezéskor oda kell írni, hogy melyik könyvből, milyen formátumot szeretne az olvasó, másnap reggel pedig az e-mail fiókban találja a példányát. A jelentkezőnek 2 hete van, hogy elolvassa a könyvet, és elkészítse az irományt, amit utána kitesz. (Btw, a levélben azt írták, febr. 20. a határidő, és 3 hetet adnak, de febr. 20-ig csak 14 nap van. Időzavar, pls.) Három elolvasott könyv, de nem elkészített értékelés után megvonják a jogot. Még értesítést is küldenek, hogy a határidő letelt. Bár nem hiszem, hogy ez megtörténik velem. Szóval a feltételek alapos tanulmányozása mellett - igen, egy óráig olvastam újra, hogy biztos felfogtam-e mindent - írtam, hogy jelentkeznék. Ma reggel megkaptam a példányt, ami csak az enyém, és innentől 3 hetem (azaz 14 napom) van, hogy olvassak és értékeljek - angolul...Ezen három könyv közül lehetett választani. Bevallom, borító és fülszöveg alapján egy azonnal kiesett, mégpedig az utolsó. Nem akarlak benneteket fülszöveggel untatni, annyi a lényeg, hogy a "The Vespertine" - ez egy irodalmi kifejezés az "Este" szóra - egy Gótikus New Adult. Hínnye - mondom - gyorsan megnézem a másik kettőt is, hátha. A második és az első között azonban nagyon nehezen tudtam dönteni - főleg mert fülsz. és borító alapján mind a kettő nagyon a profilomba vág. A második könyv, a "Reckless" - vagyis Vakmerő - fülszövegét már vagy 100 másik könyvnél láttam, ugyanis egy nőről van szó, aki a terhes testvére mellé elszegődik dadának, de nem számol a pokolszexi fickóval - aki épp egy válás közepén van - a másik szobában, és a pasi sem számolt a szirénnel, ott a másik szobában... - némiképp elbizonytalanított, hogy ez a könyv 7 értékelés után öt, azaz ÖT csillagon áll a maximális ÖT csillagból. Na de remélem, nemsokára újra feldobják lehetőségként ezt a könyvet, mert kíváncsi lettem. Nyilván már rájöttetek, melyik mellett döntöttem...mindenesetre itthagyom az eredeti, illetve a lefordított fülszöveget is, plusz az írónő eddig megjelent másik két könyvét. Képet a könyvről sehol nem találtam még, csak a borítót, annyira friss. Egyébként most csináltam meg az adatlapját molyon, rá tudok keresni, és bejelölni, ha tetszik nektek azok alapján, amit írtam, vagy a fülsz., és a borító alapján. 2 hét múlva ugyanitt, értékeléssel.

Finding Karma (Karma Nyomában)
Goodreads arány: 4,46 "What happens when the boy you love is bigger than life and you feel a little lost in his shadow? I’ve never had a problem not being in the limelight. In fact, I prefer it. But I get lost somewhere in the mix, realizing I'm not the one making the important decisions. Hitting the road with an unlikely partner, I begin to discover things about myself that make me start to question my intended path, meeting people who influence me to change my course in life, even if it means losing part of my future.

Improbable friendships. Selfish decisions. Broken hearts. A love that never fades. This is what happens when I find me…when I find Karma."

 

"Mi történik, amikor a szerelmed nagyobb lesz az életnél, és elveszel az árnyékában?"

"Soha nem volt problémám azzal, hogy nem reflektorfényben fürdöm. Valójában jobban szerettem a háttérbe húzódni. De most valahol a kettő között vesztem el, és úgy tűnik, hogy nem én hozom a fontos döntéseket. Útra keltem egy valószerűtlen partnerrel, és ennek következményeként olyan dolgokat fedeztem fel, amik a saját, kijelölt utamat is más irányba terelik. Olyan emberekkel találkoztam, akik befolyásolni tudják, merre haladjon tovább az utam. Még akkor is, ha azzal elvesztem a jövőm egyik darabját. Valószerűtlen kapcsolatok. Önző döntések. Törött szívek. Egy szerelem, ami soha nem hal meg. Ez történik akkor, amikor rátalálok önmagamra...amikor rátalálok Karmára."
 
Libra Rising (A Mérleg Emelő)*
Goodreads arány: 4,56 


"A bad boy seeking hope. A good girl searching for love.
We all need second chances."

"Reed Faulkner knows trouble. Caught up in living a life on the wrong side of the tracks, Reed gets sent to Nowhere, Indiana to serve out his sentence after a robbery gone bad. Little does he know his world’s about to change forever. Harper James is a horoscope-obsessed girl with dreams of becoming a lawyer— and Reed’s attraction to her is undeniable. Despite their differences, the connection they have together as fire and air cannot be extinguished. Reed only wants one thing. A life with Harper. Then, tragedy strikes. One night together— and a reminder of the unfulfilled promises Reed struggles to keep. Reed realizes redemption can only be found in one place…"

Egy rosszfiú, aki a reményt keresi. Egy ártatlan lány, aki a szerelmet kutatja. Mindenkinek kell második esély.

Reed Faulkner jól ismeri a bajt. Eddig a rossz oldalon élt, és büntetlenül megúszta, azonban a legutóbbi rablás rosszul sült el: elkapták, ezért a semmi közepére, a poros Indianába kell mennie. A világa pedig örökre megváltozik. Harper James egy szenvedélyes lány, aki megszállottja a horoszkópoknak - álmaiban pedig ügyvédnek készül. Találkozásuk első percétől azonban Reed vonzalma egyre erősebb, és tagadhatatlanabb. A különbségeik ellenére a kapcsolat, amit felépítenek, olyan mint a tűz: semmi sem olthatja ki. Reed csakis egy dolgot szeretne: közös életet Harperrel. Aztán megtörténik a tragédia. Egy éjszaka együtt - és egy emlékeztető a be nem tartott ígéretekről. Reed pedig felismeri, hogy a megváltás csak egyszer, egy helyen érkezik el...


*Your Rising Sign shows the way you project yourself, how others see you, and the kind of experiences needed to make your life meaningful. - Minden csillagjegynek van egy ún. párja is, ez a "Rising Sign", vagyis az Emelkedő jegy. A mérleg (Libra) esetében ez a "Libra Rising", azaz Emelkedő Mérleg. Ez mutatja meg azt, hogy a csillagjegyben született hogy lát másokat, hogy védi magát, milyen élmény kell neki ahhoz, hogy az életét teljesnek érezze, stb. "Libra Rising people are charismatic, funny, pleasant to be around, always wanting to make things right around them." - A Mérlegek erős kisugárzásúak, viccesek, jó körülöttük lenni, és mindig jobbá akarják tenni környezetüket. - A szerk.

The Girl From the Kitchen Store (A lány az áruházból)*
Goodreads arány: 4,14 


 
*konyhai felszerelést árusító üzlet.

"Callie Harding longs to be like every other twenty-something, not a socially inept kitchen store clerk. However, she accepts her dismal existence until the day she encounters Kyle Townsend, the kind, charismatic marketing executive who notices Callie one night while she’s working. And Callie hasn’t been noticed in such a long time. After a few serendipitous chance meetings, Callie develops a harmless crush, stirring old tendencies from her past that are better left buried. But what happens when the perfect opportunity is dropped in her lap? Her actions could potentially cause a domino effect in several people’s lives - even if she thinks she’s doing the right thing. Sometimes the right thing bites you in the ass. Sometimes it doesn’t." 


Callie Harding normális életre vágyik: olyan szeretne lenni, mint a többi huszon - valahány éves, nem egy szociális életre alkalmatlan konyhai áruház eladójaként szeretné eltölteni a fiatalságát, habár teljesen elfogadta, ami neki jutott. Egészen addig a napig, amíg szembe nem találkozik Kyle Townsend-del, a kedves, karizmatikus marketing vezetővel, aki figyeli a lányt, miközben dolgozik. Kár, hogy erről Callie-nek fogalma sincs. Néhány, katasztrofális vakrandi után a lány kitalál egy álomférfit, és olyan tulajdonságokkal ruházza fel a múltjából, amiknek inkább eltemetve kellene maradniuk. De mi van akkor, ha a tökéletes lehetőség az ölébe pottyan? Döntésével Callie elindít egy láncreakciót, ami mindenki életére hatással lesz - akkor is, ha úgy gondolja, helyesen döntött. Amit teszel, a karmától visszakapod. Néha pedig nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése