2018. március 1.

"Levegőt adtam neki. Ő életet adott nekem." - Stacy M. Wray: Libra Rising


"A bad boy seeking hope. A good girl searching for love.  We all need second chances."

"Reed Faulkner knows trouble. Caught up in living a life on the wrong side of the tracks, Reed gets sent to Nowhere, Indiana to serve out his sentence after a robbery gone bad. Little does he know his world’s about to change forever. Harper James is a horoscope-obsessed girl with dreams of becoming a lawyer— and Reed’s attraction to her is undeniable. Despite their differences, the connection they have together as fire and air cannot be extinguished. Reed only wants one thing. A life with Harper.Then, tragedy strikes. One night together— and a reminder of the unfulfilled promises Reed struggles to keep. Reed realizes redemption can only be found in one place…His home is with her."
 

Egy rosszfiú, aki a reményt keresi. 
Egy ártatlan lány, aki a szerelmet kutatja. 
Mindegyikünknek kell második esély.

Reed Faulkner jól ismeri a bajt. Eddig a rossz oldalon élt, és büntetlenül megúszta, azonban a legutóbbi rablás rosszul sült el: elkapták, ezért a semmi közepére, a poros Indianába kell mennie. A világa pedig örökre megváltozik. Harper James egy szenvedélyes lány, aki megszállottja a horoszkópoknak - álmaiban pedig ügyvédnek készül. Találkozásuk első percétől azonban Reed vonzalma egyre erősebb, és tagadhatatlanabb. A különbségeik ellenére a kapcsolat, amit felépítenek, olyan mint a tűz: semmi sem olthatja ki. Reed csakis egy dolgot szeretne: közös életet Harperrel. Aztán megtörténik a tragédia. Egy éjszaka együtt - és egy emlékeztető a be nem tartott ígéretekről. Reed pedig felismeri, hogy a megváltás csak egyszer, egy helyen érkezik el...


294 oldal
Írta: Stacy M. Wray
Megjelent (USA): 2017. december 2.
A Cím tükörfordítása: "A Mérleg Emelő" v. "A Mérleg Felemelkedése"

Csavar: ✓
Érzékiség: ✓
Cliffhanger:
  Morális kérdések: ✓
Váltott szemszög:
 Olvasható-e önállóan: ✓

Everglow olvasta: angolul
 
Goodreads arány: 4,38
Időtartam: 8 év (2006 - 2014) 
 Főszereplők: Harper James & Reed Faulkner
Címkék: kortárs, New Adult, romantikus, szerelem, halál

Goodreads||Moly ||Amazon

Cover love, or cover hate?
Ezt a részt most legszívesebben kihagynám, annyira blama és lehetetlen kérdést kell megválaszolnom, és valószínűleg ti is tudjátok a választ - de valahogy akkor is fel kell konferálnom ezt a könyvet. Olyan könyvről van szó, amihez én szerkesztem az első képeket - bizony, még a google sem dob ki semmit, ha rákerestek. Olyan könyvről van szó, amihez én írom az első "értékelést", illetve fordítom a fülszöveget. Hihetetlennek tartom, hogy december 2. óta alig akadt valaki - a csodálatos borító ellenére - aki hangyasz**nyi figyelmet is szentelt volna ennek a könyvnek, pár elvetemült olvasón kívül, és ha nem alakul ki az utóbbi időben az a mániám, hogy angolul olvasok, én is elsétálok mellette. Aztán sok más, teljesen blőd - mindennek oka van az életben felkiáltással... - indokból kifolyólag ezt választottam a másik könyv helyett, ami még mindig öt, azaz ÖT csillagon áll a Goodreadsen, a maximális ÖTBŐL. Lejjebb kiderül, mi történt azóta. 

Korábban, az írónő több munkájával együtt mutattam nektek ezt a könyvet is, és azóta sok mindenre rájöttem. Az egyik, hogy olvasás után a címnek is más lesz a jelentése, és könnyebben lehet vele dolgozni. Emiatt tennék a korábbiakhoz egy kiegészítést: a "Mérlegemelő" címet megpróbálom neutralizálóval kitörölni - vagy legalábbis megfelelő indokot keresni arra, hogy miért??? - és egy sokkal szebb emléket tenni a fejetekbe. Így lesz "Mérleg Emelő"-ből a "Mérleg Felemelkedése." Máris sokkal passzentosabb, főleg az alapján, amihez a könyvben volt szerencsém. De ha mégis magyarázatot kellene adnom, azt mondanám, hogy minden csillagjegynek van egy ún. emelkedő párja is. Így lesz a Mérlegből pl. Mérlegemelő, és ez mutatja meg, hogy adott csillagjegyben született hogyan lát másokat, hogy védi magát, milyen élmény kell ahhoz, hogy az életét teljesnek érezze, stb. Az extrában bővebben kifejtem, csak a miheztartás végett. Nekem mindkét változat tetszik, hiszen sugallnak valamit - csak a dolgok mögé kell nézni. Mire asszociáltok, ha egy NA könyvnek a "Mérleg Felemelkedése" címet adják? Úgy - úgy.

A címet megmagyaráztam, jöjjön az idézet, és a modellek, és az összegző. Azt mondja hogy: "I gave her air. She gave me life." Vagyis "Levegőt adtam neki. Ő életet adott nekem." - Na most itt szabadon lehet ereszteni a fantáziát, és azonnal ki is lehet találni a műfajt - annak, aki elsiklott a címke felett. Irgum - burgum kutykurutty. Ez az 1 sor sok mindenre enged következtetni - nekem olvasás előtt az jutott eszembe, hogy szedhetem elő a zsepiket, zsinórban harmadjára, és ez nem is áll annyira távol az igazságtól. Nem lenne jó bármit elárulni a cselekményről, de a borító már tartalmaz erre utaló jeleket: nem véletlen szól két emberről az a mondat, és mintha kissé "egymástól függő, egymásba kapaszkodó" felhangja is lenne...amire ráerősít a két modell is. Amikor megnézem ezt a borítót, némi zavart érzek az erőben, mert mindig is az volt a vágyam, hogy valaki magához szorítson, és azt mondja: "nem lesz semmi baj, babó." - Hát van valami egy fiatal lány számára, ami ennél többet ér?! Nem hinném, legalábbis magamat alapul véve. Ez a borító erőt, emellett biztonságot sugároz, hiszen a leányzó két erős, védő kar között van - de az élet nem kegyelmez senkinek: belelök, aztán kiszakít belőle...

Bár a lényeget tudjátok, mindenképp szeretnék összegezni: nagyon elégedett vagyok a borítóval, és lenyűgözőnek tartom. Ám az maradjon titok, hogy ez érvényes-e a könyvre is - elöljáróban annyit mondok, hogy mindez szép dobás egy olyan írónőtől, akiről eddig még nem is hallottam, és még nekem kell arról gondoskodni, hogy a gugliban legyen kép a könyvéről. Persze minden azon áll vagy bukik, hogy megkapom-e, amit keresek, és amit életcélom mindenben felfedezni, még a kavicsban is az utca szélén...


Stacy M. Wray nem az a tipikus, nagynevű, világhírű írónő: Goodreadsen eddig összesen 109 értékelése van, átlagban 4,22-es aránnyal, ami kifejezetten jónak számít. De köszönő viszonyban sincs például Colleen Hooverrel vagy Amy Harmonnal, bár mind a hárman ugyanabban a műfajban alkotnak. Azonban - mint az mindjárt kiderül - nem érdemes lebecsülni azokat sem, akik kevésbé ismertek. Stacynek eddig 4 könyve, és egy novellája jelent meg odakint, ami a kevésnél is kevesebb - valószínűleg nem nagyon promózza magát, és olyat se talált, akin keresztül legalább hirdetheti a könyveit, mert ellenkező esetben találtam volna - a sajátjaimon kívül - képet is a gugliban. Szerintem ezért a nagy csend körülötte. Egyébként én sem javítottam volna az arányon, ha nem jön a sugallat, hogy angolul kell olvasnom, és nem lennék feliratkozva a Goodreads hírleveleire.

Korábban említettem már, hogy ezt a könyvet egy nagylelkű lehetőségnek köszönhetően olvashatom - és gyanítom, azért tették be az ajánlatok közé, mert az írónőnek eszébe jutott, hogy promóznia kellene a könyvét valahol. Nincs ezzel baj, szerintem ez egy kiváló formája a promónak, legalábbis ha író lennék odakint, biztosan kihasználnám. De ahogy mondtam, ők ott kint akkor is megtehetik ezt, ha gyengécske a biznisz. Tehát a lényeg dióhéjban az, hogy 3 könyvet biztosítanak 3 különböző írótól, és a delikvens választhat, melyiket akarja olvasni, határidőre és értékelésért cserébe. Nekem még ezen kívül 27.-ig írnom kell angolul is, és azzal odaállítani a Goodreadsre, különben megvonják a jogomat, és pá - pá, potya olvasás. Kihasználtam a lehetőséget, választottam, olvastam, és...bajba kerültem, mert egyik részem sírt a gyönyörűségtől, a másik felem meg unatkozott. 

Egyáltalán nem okozott gondot a megértés, nem voltak benne szlenges kifejezések, és az angolul (kissé) nehezen értő öcsém is röhögve olvasná el. De a viccet félretéve, ami ebben a könyvben a legkönnyebben emészthető, az a nyelvezet. Innen - ahogy szokták mondani - csak felfelé visz az út, és minden egyre nehezedik. Az igaz, hogy gyorsan lehet vele haladni, hisz nem kell sok ész a szavak egymás után pakolgatásához. Ám ami könnyítést adott előbbi, azt ellensúlyozza valami más. Ez a valami nálam úgy nézett ki, hogy a negyedénél leraktam a könyvet, aztán ez megismétlődött a felénél, a háromnegyedénél, sőt, az utolsó lapokon is. De nem kellett miérteken töprengenem, mert sejtettem, honnan jön a zavar: a saját személyiségemből. Néhány könyv ugyanis lelkileg erősebben terheli meg azt, aki arra hajlamosabb. Guess who. *Put my hands up in the air* Ezzel csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy aki hozzám hasonlóan érzékeny(ebb) típus, meg fog lepődni. Aki pedig nem, annak ez könnyen nyelhető falat lesz. Legalábbis a könyv feléig.

Ez a könyv színtiszta New Adult, a szó szoros értelmében, és megkockáztatom, hogy a kedves olvasónak nem a komoly, mélyenszántó cselekmény, a realitáshoz közel álló karakterek, vagy a világot és az embert megváltó morális kérdések jutnak eszébe a műfajról először. Ebben a könyvben háromból kettő érvényesül erősen, a harmadik meg elmegy a komédia felé, de szerencsére éppen sikerült eltalálni, melyikből lehet engedni annyira, hogy az még ne okozzon zavart az erőben. De lássunk mindent részekre bontva. Gyerekek, én még nem találkoztam olyan írónővel, aki ennyire semmilyen különös módon tudja a könyvét megírni, ugyanakkor mégis mindent úgy beletesz, ahogy annak rendje és módja szerint lennie kell, és azzal minden helyre kattan még a világban is. Egy szálon fut a cselekmény, és az a szál is leírható nem egészen 10 szóval, mégis minden benne van, ami megfogja az embert. Tökéletes ez a könyv, kis (?) hibával, és azért írom ezt így, mert sikerült az átlagos alapból valami olyat kihozni, amire csak kevesen képesek. Valami mégis félrecsúszott, és ezt kissé nehezen tudom megemészteni. Olvass tovább.


Ha valakinek nem világos, miért írtam két, teljesen ellentétes fogalmat ugyanarra a könyvre, máris kifejtem. Sokszor láttam már ilyen indulást, és azt hittem, ez sem lesz különb, mint a másik száz meg száz. Szóval adott egy teljesen átlagos alap: hősünk, Reed (itt aztán beindult a vészjelzőm, és csak az nem rettentett el, hogy az írók egymástól legfeljebb neveket kölcsönöznek, sztorit nem) vérbeli rosszfiú - és alig 17 éves. Rövid élete során mindent látott és elkövetett már, de a legutóbbi stikli rosszul sült el: elkapták. Ám nem bekasztlizzák, hanem elküldik egy számára teljesen idegen környezetbe - hogy letöltse a büntetést - ahol az élete egészen más irányt vehet, mint azt valaha is képzelte volna. Kérdés, hajlandó-e változni, a változáshoz elég lesz-e saját maga, és mi lesz utána. Harper (itt fogtam magam, kikapcsoltam a vészjelzőt, elszaladtam világgá, majd visszatértem, hogy tovább olvassak) 15 éves, és megszállott horoszkópfüggő: azért olvas újságokat, hogy a horoszkópot megnézhesse. Éppen nyári diákmunkát végez az álmatag kisváros egyetlen munkát adó farmján, egy majd' 80 éves papinál...

Szóval innen indul a sztori, én meg azt hittem, ennél már nem jöhet sem rosszabb, sem klisésebb - az is eszembe jutott, hogy visszahajítom a könyvet a Goodreads-es csajoknak. De süljön le a bőr a képemről, ha tényleg megteszem, mert utána siránkozhattam volna bőven. Természetesen nem mondtam, és nem is akarok elmondani mindent a cselekményről és a karakterekről, de jobb, ha tudjátok: nem véletlen írtam, hogy a semmilyen, átlagos alappal ellentétben iszonyú jó történet kerekedett ki az egészből, ráadásul belefűzték az asztrológiát is - szeretem ezt, nagyon szeretem. Egyébként Reedet már én kezdtem egy ponton megsajnálni - hiszen szerencsétlen nem csinál mást, csak állandóan rosszkor van rossz helyen, és az élet szörnyen kegyetlenül elbánt vele. Harper mindig arra a tetves horoszkópjára hallgat, és igyekszik mindent aszerint alakítani - klisé a tetőőőn - de az öreg papi is tud, és fog is meglepetéseket okozni, higgyétek el nekem. 

Nehezen tudom eldönteni, hogyan értékeljem ezt a könyvet, hiszen egyrészt csupa ellentét: adott az átlagos alap, amire rápakoltak egy (eleinte) erős cselekményt. Nekem tökéletes, hiszen ebből a kezdésből aztán mindent ki lehet hozni, és akármilyen irányba lehet tolni az egészet. Szurkoltam, hogy jó legyen. Aztán említettem, hogy az egészet le tudom írni nem egészen 10 szóval, ennek ellenére annyira megfogott, hogy szinte abba sem akartam hagyni. De ha ez még nem lenne elég, a végső csapás akkor következett, amikor a könyv feléhez értem. Nagyon szerettem volna, ha azt a vonalat fűzik tovább, amivel kezdődött az egész, de nem így történt, és ezért jogosan lehetnék mérges. A könyv egyik fele olyan, mint egy édes, nyári szellő, ami a hosszú hajamat simogatja, a másik fele pedig rémálmaimban se jöjjön elő többet. Nem mondom, hogy bődületesen rossz, mert mindent megértek, mindenre találok miértet. De még az én fejemben is annyi terv akadna, pont az ilyenek elkerülésére - és nem vagyok író, csak egy átlagpolgár. 

A könyv felénél egy éles váltást tett be az írónő, és onnantól kezdve két világ különült el, sokkal jobban, mint azt illene egy NA könyvben. Számíthattam volna arra, hogy ez nekem nem fog tetszeni, és igazam lett: nem élveztem annyira, mint előtte. Végül pedig a cselekmény egy apró, spoiler nélküli részlete: 294 oldal elrepül, és az olvasó nyilván vár valami megoldást arra, hogy mi miért történt. De ha ez kifullad abban, hogy valakinek azért kell vezekelni, amit jóformán el sem követett, hogy az 100. oldalon tett dolog megoldása majd csak a 290.-en derül ki, félsoros párbeszédben, és nem is akkora durranás - hiszen nem történt semmi, ami miatt az illetőnek ott kellett volna lennie, ahol volt, de az írónő úgy alakította, hogy ez véletlen se derüljön ki, amíg az olvasó végig nem halad a könyvön, és csalódik - valahol jobban át kellett volna gondolni az egészet, és még pihentetni a fiókban. Vagy tényleg azt a vonalat fűzni tovább, amivel elkezdődött. Remek ötlet az olvasó érdeklődését fenntartani úgy, hogy az író elképzeltet valamit, és végig fenn tartja a látszatot - de amikor kiderül minden, legalább annyira erős magyarázatnak kellene lennie, vagy annál is kiforrottabbnak, mert ez óriási blamának tűnhet - én nem vagyok az a fajta, aki csalódásként él meg bármit is - de rajtam kívül még sok olvasó van. Harper eléggé szimpatikus számomra, hiszen kicsit magamra ismertem benne: csillagjegyéből fakadóan mindig a szépet keresi, és még akkor is meglátja a pozitív tulajdonságokat, ha az illetőben nincs semmilyen pozitív tulajdonság. Édesanyja meghalt, édesapja pedig a "folyékony ördög" rabja, ahogy a lány nevezte az elején. Minden vágya, hogy ügyvéd lehessen belőle, sokkal többet tanul, mint a társai. Óriási szenvedélye a horoszkóp, ennélfogva feltett szándéka, hogy megtalálja azt a csillagjegyet, ami a horoszkóp szerint a legjobban hozzá illik: egy mérleget. Reed pedig...nos, druszájához méltóan ő is egy rosszfiú, akinek az életét jó és rossz fordulatok követik folyamatosan, és akinek igazából csak egy erős kézre lenne szüksége, amit addig soha nem kapott meg. A könyv kezdetén Harper 15, Reed 16 éves, és mire a végéhez ér, 8 év telik el.

Tudjátok rólam, hogy a váltott szemszöget preferálom, annak is a fiú - férfi változatát, és nagyon boldog vagyok, hogy végül váltott szemszöget kapott a könyv, mert így Reed tetteire is választ kaptam, és láthattam a belső vívódását a szerelme, és a saját hülyeségei között. Bár néhány dolog felett szintén nehezen tudok elsiklani. Felteszek nektek egy kérdést, de kérem, hogy tegyétek a szívetekre a kezeteket: mit kezdenétek egy olyan valakivel, aki felbukkan, összetör benneteket, mindent megígér, aztán úgy eltűnik hónapokra, mint a szürke szamár a ködben, és mindez éveken keresztül? Nos, én azt mondanám, hogy le kell szállni felhők közül, és felejteni, akkor is, ha bizonyos, előre nem látható okok miatt szinte képtelenség. Eddig stimm? Nagyszerű. Erre jön a kisasszony, és MINDEN alkalommal visszafogadja az urat, annak ellenére, hogy hónapokig, évekig nem látta, és darabokra törte őt. Persze a csalódást csak szex-el lehet elfelejteni. Ájáj. Apropó, Reed. Illendő lenne legalább messengeren levélben tájékoztatni a másikat arról, mi a valódi szitu, nem a másikra bízni a piszkos munkát, és úgy elküldeni a szerelmünket a francba, hátha elfelejt bennünket. Mondjuk én nem várnék éveket valakire, akár tudom, mi történt, akár nem. Talán szerencsésebb előbbi, de persze véletlen se ez történik. 

Talán amiről nem meséltem még, az az NA műfajban afféle kötelező elem: a romantikus szál, és az intim jelenetek. Mit is mondhatnék? A két szerelmes madárka szép kis forróságot ad az olvasónak, főleg a második részben, amikor már felnőttek, ismerik egymást, egymás testét - lelkét. Csodálatos, gyönyörű jeleneteket élhet át az olvasó, és szinte már bánja, hogy nem szállhat be harmadiknak. Nem én voltam. Első pillanattól kezdve ott a parázs, a láng, és nekem sem véletlenül tetszett a könyv első fele annyira, hiszen édes, ártatlan, a két galamb pedig azonnal megtetszik egymásnak, csak eleinte nem merik beismerni. Meg persze nehogy a srác liliomtiprásért kerüljön vissza a rács mögé, amikor amúgy is a büntetését tölti...rendben, ez csak belőlem kiszakadt, rossz vicc volt. De kezdetben mindketten nagyon fiatalok, szinte gyerekek, és kell valami féle "őrzőkutya" is, nehogy a csúnya, gonosz farkas megkörnyékezze Piroskát. Inkább nem is mondom, kinek szánták a szerepet, mert nem hinnétek el. Piroskának elmondták, hogy nem szabad ezért, azért, amazért, ő mégis szerelmes lett az első pillanatban, még akkor is, ha a csúnya farkas eleinte csak felfalni akarta. Később már szerelmes volt a farkas is.


Semmit nem olvastam még az írónőtől, vakon kezdtem neki a Libra Rising-nak, de mindent összegezve kellemesen csalódtam. Lehetett volna a másik fele sokkal jobban, sokkal összeszedettebben megírt, de ez így marad, ezt kell elfogadni. Legközelebb elolvasom a feléig, onnan meg hozzátoldom a saját változatomat - mindent megoldok. Eléggé kifulladt a sztori a végére, de amit szerettem volna, azt megkaptam. NA rajongóknak szívből ajánlom ezt a könyvet, a többiek meg inkább hagyják ki, mert csalódni fognak. Megajánlom a négy és felet, ami egyébként négy lett volna - csak a könyv első fele annyira tetszett, hogy a hibák ellenére sem lett volna képem négy szarvassal idepofátlankodni. 

Második angol nyelvű értékelésem a Goodreadsen 

This was my first reading from the author, but not the last. I thought Libra Rising is another, boring NA, as the same as a lot of books I've met in the category. But I was wrong. I swear, my eyes were filled with tears, when I finished the book. It was a heart - breaking, captivating story about two teenagers, who went through so much in their life, but love taught them how to become stronger, powerful. They had to learn what is the meaning of love, the meaning of (second) chance. Although I liked the book's first part better then the second, Libra Rising caused me an eternal memory, and this is the reason why I'm grateful so much. I highly recommend this book, and if you love well - written NA stories that caused you unforgettable moments, this is your book. I hope you'll enjoy it, as much as I enjoyed. Or more. 

Végső értékelésem
 


Az aszcendens annak az állatövi jegynek felel meg, amelyik a születésünk pillanatában éppen felkelt a horizonton, ugyanis a Föld forgása következtében a tizenkét állatövi jegy egy nap alatt „végigjárja” az égboltot. De csak az lehet az aszcendensünk, amelyik a világrajövetelünkkor az égbolt peremén tartózkodott. Az aszcendens a valódi énről árulkodik, azt mutatja meg, hogy az ember élete során milyenné szeretne válni, mire törekszik, mit tart fontosnak, értékesnek, emellett jellemzi az egyén alaphangulatát, az „énérzést”, az élethez és többi emberhez való viszonyulását, és a személyiség képét is, amelyet a külvilág első benyomásként lát. Az aszcendens mutatja meg, hogy néz ki az ember, továbbá hogy beszél, hogy mozog, milyen az alkata, milyenek a színei (szeme, haja, bőre stb.). Az aszcendens képes jelezni azt is, hogy mely testrészek a legsérülékenyebbek, milyen betegségekre hajlamos az egyén.

Az aszcendens a születés pillanatában kel (latinul: ascendere) és a születés napján, 24 órán belül mind a 12 jegy egymás után megjelenik a keleti horizonton, hasonlóan az órához – csak itt nem a mutatók mozognak, hanem a számlap. Átlagosan kétóránként kel fel a keleti horizonton egy újabb állatövi jegy, és különböző sebességgel emelkednek fel. Nálunk, az északi félgömbön a Halak a leggyorsabb jegy, ami kb. 30 perc alatt emelkedik fel, míg a Szűz a leglassúbb, kb. 3 órán keresztül kel fel. Így nálunk a Halak aszcendens elég ritka, míg a Szűz nagyon gyakori. Magyarul: ha beírjátok a gugliba, hogy "aszcendens kalkulátor, ki fogja dobni a találatokat. Én rákattintottam az egyikre, és kíváncsiságból kitöltöttem. Az aszc. jegyem a szűz lett, alatta pedig minden olyat leír, ami engem jellemez, mint Halak. Tehát amikor én születtem, a felkelő csillagjegy a Szűz volt, ezért van, hogy amiket a szűz jegyben írnak, tényleg olyan is szeretnék lenni, tudom magamról. A valódi csillagjegyemben, a Halakban pedig minden olyat írnak, ami tényleg jellemző rám. Bizony, a realitás néha jó lenne...

Aszcendens párok:

Rák & Bak
Szűz & Halak
Kos & Mérleg
Bika & Skorpió
Ikrek & Nyilas
Vízöntő & Oroszlán (a szüleim ezek.)

Bika, az élveteg

Bika
Jellemzői: Nyugodt, lassú, kitartó, megbízható, kényelmes. Szereti az állandóságot. Élvezi és értékeli a szépséget. Jó ízlése és művészi adottságai vannak. Érzelmes és érzéki, de makacs, belátásra, változtatásra képtelen. Mohó, nehézkes és lusta. Ragaszkodik tárgyakhoz, emberekhez. Birtokolni akar mindent. Nem ad, és nem kér kölcsön. Életfelfogása: „Rómát sem egy nap alatt építették.” Külseje: Zömök test, vastag nyak, meleg „boci”-szemek, széles, érzéki száj. Nyugodt, lassú mozdulatok, finom kéztartás. Érzékeny testrészek: fej alsó része, alsó fogsor, nyak, garat, gége, hangszálak, nyaki ütőér. Megnyerő és nyugodt, de lelke mélyén háborgatja valami. A kézzel fogható haszon sokat jelent számára, szokatlan pénzszerzési módszereinek eredete gyermekkorába vezethető vissza.


Ikrek, az intellektuális

Ikrek
Jellemzői: Sokoldalú, kíváncsi, szellemileg és fizikailag is mozgékony, fiatalos. Mindig mindenről tudni akar. Szívesen és sokat beszél. Kitűnő szónoki képességei vannak. Sehol sincs sokáig. Mindig máshova vágyik, mint ahol épp van. Szétszórt, felületes, ideges, nyugtalan, állhatatlan, fecsegő, kétszínű. Életfelfogása: „Miért érném be eggyel, ha több is lehet?” Külseje: Hosszú karok, vékony, magas testalkat, éles, érdeklődő tekintet, magas homlok, keskeny arc. Folyton mozog, jár keze-lába. Érzékeny testrészek: tüdő, vállak, kulcscsont, felkarok, lapocka, bordák. Barátságos, szellemes, sokoldalú. Jó és eredményes kapcsolattartó, közvetítő, szavait gesztusaival is alátámasztja, s ez igazolja egyenes természetét. Gyermekkora többnyire nehéz, emiatt felnőttként is bizalmatlan, de ezt mélyen magába rejti.

Rák, a romantikus

Rák
Jellemzői: Finom lelkű, érzékeny, sértődékeny, félénk, kitartó, ragaszkodó. Gondoskodik, óvja, védi a hozzátartozókat. Romantikus, álmodozó, együtt érző. Gyerek szeretne maradni örökké. Szégyenlős, ingadozó hangulatú. Tele van kisebbrendűségi érzésekkel és önsajnálattal. Életfelfogása: „Segítek, ha cserébe te is segítesz.” Külseje: Álmodozó, szomorú tekintet, sápadt, kerek arc, nagy mellek (nőknél), pocak (férfiaknál). Lassú, félénk mozgás. Érzékeny testrészek: gyomor, patkóbél, máj, lép, epe, hasnyálmirigy, anyaméh, mellek. Barátságos, szellemes, sokoldalú. Jó és eredményes kapcsolattartó, közvetítő, szavait gesztusaival is alátámasztja, s ez igazolja egyenes természetét. Gyermekkora többnyire nehéz, emiatt felnőttként is bizalmatlan, de ezt mélyen magába rejti.

Oroszlán, az uralkodó

Oroszlán
Jellemzői: Büszke, melegszívű, nagyvonalú, optimista. Magával ragadó az a hév, ahogy beszél. Tele van lelkesedéssel, élni akarással és életörömmel. Jó a közelében lenni. Sikeres, de hencegő, kérkedő és kellemetlenül dicsekvő. Néha túloz. Hiú és öntelt. Nem bírja az ellenvéleményt és a kritikát sem. Életfelfogása: „Csodálatos vagyok! Csodáljatok!” Külseje: Jó fellépésű, muszáj észrevenni, ha megjelenik. Vonzó, dús haj és szőrzet, magas, széles homlok, nyílt tekintet, egyenes tartás, magasra emelt fej. Érzékeny testrészek: szív, gerinc, agy, látás. Szeret a figyelem középpontjában lenni, kedves és nagylelkű. Gyermekkora minden valószínűség szerint kivételesen felhőtlenül telik, amit a szüleivel megélt érzelmi kapcsolata tesz teljessé.

Szűz, a rendes

Szűz
Jellemzői: Tiszta, rendes, módszeres, kritikus és reális. Vigyáz a higiéniára, nem pazarol el semmit. Hatékony, mert célszerűen, ésszerűen csinál és oszt be mindent. A haszontalan időtöltést elítéli. Szorgalmas és lelkiismeretes. Függ a külsőségektől, és fél, hogy mások mit szólnak. Életfelfogása: „Rend a lelke mindennek!” Külseje: Tiszta, rendezett külső, vékony testalkat, idősebb korban sok ránc, kicsi szemek, kritikus, szigorú tekintet. Nem mozog és nem beszél feleslegesen. Fegyelmezett, egyenes testtartás. Érzékeny testrészek: ujjak, emésztés, a patkóbéltől a féregnyúlványig, vastagbél első része is. Gyermekként örül minden sikernek, felnőttként hajlamos elveszni a munkában, gyakran olyan területen dolgozik, ahol mások érdekeit szolgálja. Külső szemlélő számára a viselkedése szerény, igénytelen és nyugodt, holott igén éles elméjű és remek a humorérzéke.

Mérleg, a diplomata

Mérleg
Jellemzői: Békés, derűs, harmonikus személyiség. Ösztönösen kibékíti az ellenfeleket. Nem szeret egyedül lenni. Szeret ismerkedni. Tekintettel van mások igényeire. Sőt, ezt hajlamos túlzásba vinni, és magát a másik alá rendelni. Szeretetre méltó, kellemes társaság. De nem kitartó, könnyen feladja, ha harcolni kell. Nem tud kiállni önmagáért. Egyedül elveszett, határozatlan. Életfelfogása: „Az élet szép! Különösen együtt!” Külseje: Finom, ízléses megjelenés, semmi hivalkodás, érzékeny bőr, barátságos tekintet, félénk mosoly. Légies mozdulatok, táncos léptek. Érzékeny testrészek: bőr, derék, vesék, lágyék, petefészkek, herék. Vonzereje veleszületett adottság. Gyermekként vagy szeretik és megértik, vagy valamiképpen nincsenek rá tekintettel; elképzelhető, hogy valódi törődés helyett ajándékokkal halmozzák el.

Skorpió, a hipnotizőr

Skorpió

Nyilas, a kentaur

Nyilas
Jellemzői: Joviális, optimista, nyitott, liberális, lelkes. Előre, messzire néz, ezért a jelent olykor elmulasztja átélni. Nemes lelkű, nagyvonalú, igazságos, még úgy is, ha az neki nem kedvez. De túlbuzgó, fennhéjázó, felületes. Prédikál és feleslegesen moralizál. Túl színpadias és gőgös. Életfelfogása: „Jó vagyok, és a világ is jó!” Külseje: Erős test, magas homlok, csúcsos áll, nemes arcvonások. Tekintete a távolba réved, a halántékán hajlamos kopaszodni. Érzékeny testrészek: csípő, fenék, combok, a csípőízülettől a térdízületig. Egyéb: Barátságos, intelligens, mindenki felé nyitott, de legnagyobb kincse a függetlensége. Lehet, hogy a szülei eltérő nemzetek vagy vallási csoportok tagjai, s e kettősség jegyében nevelik. Ez később értékes elképzelésekkel gazdagítja az életét.

Bak, a kötelességtudó

Bak
Jellemzői: Alapos, felelősségteljes, gyakorlatias, kitartó, kötelességtudó. Képes megvonni önmagától bármit, csak hogy elérje a célját. Kissé aszkéta típus. Koncentrál, de nem tud lazítani. Ha akadályba ütközik, még nagyobb erővel küzd. Örömtelen robot, aki „gürcöl”, és mire eléri a célját, már nem képes élvezni. Zárkózott, kemény, fösvény, megkeseredett. Életfelfogása: „Aki Rómába akar menni, az ne ragadjon le a velencei karneválnál.” Külseje: Inas, szikár alkatú, arcán mély ráncok, tekintete szúrós, szigorú, orra egyenes és hosszú. Arca szabályos, szép a profilja. Az ajka nagyon keskeny. Nagy keze és lába van. Mozgása rendezett, fegyelmezett. Érzékeny testrészek: térd, térdízület, inak. Egyéb: Ambiciózus, szorgalmas. Feltehetőleg nehéz körülmények között nőtt föl. A szülei talán elfoglaltak voltak, s kevés figyelmet szenteltek neki, ezért már korán a saját leleményességére szorult.

Vízöntő, a különc

Vízöntő
Jellemzői: Független, szabad, extravagáns, különc figura. Semmit sem a szokásos módon csinál. Barátságos, nyitott, intellektuális, találékony. Mindenkit el tud fogadni. Előítéletektől mentes és szociálisan fejlett, de excentrikus, nem képes magába nézni. Hajszolt, zilált, alkalmazkodásra, „normális” életvitelre alkalmatlan. Életfelfogása: „Egyéniség = eredetiség. Nem tudok és nem akarok tömegcikk lenni!” Külseje: Rendezetlen művészkülső. Valami mindig lebeg körülötte: sál, stóla, hosszú lánc. Nem követi a divatot, hanem ő teremti. Sok színt hord. Arca tiszta, tekintete egyenes és barátságos. Érzékeny testrészek: lábszár, visszerek, vegetatív idegrendszer. Egyéb: Társaságkedvelő és kissé különc, gyermekkorában rengeteget olvas, és sok zenét hallgat, felnőttkor sikereit számítástechnikai szakértelmének vagy asztrológiai jártasságának köszönheti.

Halak, az alvajáró

Halak
Jellemzői: Segítőkész, empatikus, barátságos, szeretetteljes. Fejlett művészi adottságai vannak, különösen vizuális művészetekben. Idealista, álmodozó, teljesen elszakad a valóságtól. Túlérzékeny, emiatt beteges, gyenge fizikumú. Félénk, nem tud nemet mondani. Könnyen áldozattá válhat, de hajlamos az áldozatszerepével manipulálni környezetét. Életfelfogása: „Ami lényeges, az a szemnek láthatatlan.” Külseje: Nem túl magas. Széles, „szétfolyó” testalkatú és arcú, álmodozó tekintetű. Lassú mozgású, úszik a levegőben. Érzékeny testrészek: boka, lábfej, talp, nyirokrendszer. Egyéb: A valóságtól messze elrugaszkodó természetű, és alaposan berendezkedett a védekezésre. Gyermekként kerüli a többiek társaságát, a könyvek világába húzódik vissza, és alkotói elképzeléseket dédelget, ezen szokásai a misztika területére és a művészet felé vezetik.

Kos, a harcos
Kos
Jellemzői: Aktív, direkt, közvetlen, rámenős. Nem ijed meg a kihívásoktól, mert erős akaratú, energikus, vállalkozó. Nem adja fel. Szenvedélyesen harcol és szenvedélyesen szeret, de nyers, tapintatlan, figyelmetlen is. Nincs benne kompromisszumkészség. Számára a megoldás „vagy-vagy”. Meggondolatlan, nem készül fel a feladatra, csak belevág. Életfelfogása: „Aki mer, az nyer.” Külseje: Izmos test, egyenes, erőteljes orr, szemöldökvonal, állkapocscsont. Széles, energikus mozdulatok. Hangos beszéd, egyenes tartás, szemkontaktus. Érzékeny testrészek: homlok, orr, fül, fej felső része, felső fogsor. Egyéb: Látszólag komoly, csendes, tartózkodó, és hiányzik a humorérzéke. A sport és a fizikai elfoglaltságok jelentős szerepet játszanak az életében. Gyermekkora az apjával szembeni ellenállás és szenvedélyes összetűzések jegyében telik. Szülei legtöbbször a katonaságnál, a rendőrségen, a közoktatásban vagy köztisztviselőként dolgoznak.
Cuppanós az arcotokra: Everglow

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése