2018. március 8.

Borító leleplező: "Pretty Little Dolls" series by Ker Dukey & K. WebsterHowdy - Doo ismét! :) Úgy gondoltam, ma egy 4 részes sorozat sorozat borítóit mutatom be nektek - lévén képtelen vagyok bármi olyat leírni, amivel megmenthetném, vagy kicsit is szebbé tehetném a világot. De elmondhatom magamról, hogy megpróbáltam. Nem minden hős visel köpenyt. Nem tudom, ki hogy érzi magát - nekem nem tesz jót ez a förtelmes, undorító, szutyok idő. Fáj a fejem, nem tudok koncentrálni - ezért  a sebtében összedobott poszt - ráadásul az utóbbi időben megint begyűrűzött hozzám az olvasási válság is - elkezdtem a Waterfall Effect c. könyvet, aztán kiskalap, 4. napja tartok az 50. oldal környékén. De bízom az égiekben - válság után általában mindig olyan könyvvel dobálnak meg, hogy az államat a padlóról szedem fel, és nem állok meg, míg vége nincs. Odafent is érteni kell a bizniszeléshez, na. :) Azt is tudjátok, hogy állandóan új könyvek, sorozatok után keresgélek - a moly adatbázisában a fél NA részleg nekem köszönhető - és amikor megakad a szemem valamin, onnantól kezdve az életem következő célja, hogy megszerezzem, és elolvassam, amit kinéztem. Vegyük pl. a "Pretty Little Dolls" sorozatot. 

Semmit nem olvastam még a két írónőtől - és ez is elkerülte volna a figyelmemet, ha nem jön Tibi, a Sorok Között Blog írója, és ha nem esik le rögtön, hogy Dark Romance sorozatról van szó: lényegében mint a Sötét Páros. Drága kenyér, mondom...ennél jobb ajánlólevél nekem nem is kell, és akkor még nem említettem a borítókat. Szemre nagyon durva Dark könyvek - SAV fordítja az első részt, és guess what, melyik kiadó égisze alatt fog megjelenni itthon. Hát persze. Goodreads-en a sorozat összes része magas aránnyal megy, és szinte csak pozitív értékeléseket lehet olvasni róluk. Szóval én megyek, és beszerzem az első részt...aztán majd meglátjuk. Ha nem tetszik, legalább még egy könyvvel közelebb kerülök a nyelvvizsga sikerességéhez...de olyan nincs, hogy nekem ne tetszene egy, a Sötét Pároshoz hasonló sorozat. Ja, nem vagyok ám mazochista. Szóval íme, a Pretty Little Dolls sorozat összes része, olvasási sorrendben, goodreads arányokkal, fülszöveggel - talán arra még képes vagyok, hogy fordítsak. Remélem, nektek is legalább annyira felkelti az érdeklődéseteket, mint amennyire nekem. 

Pretty Stolen Dolls (Pretty Little Dolls #1)

Ford. Gyönyörű Ellopott Babák

Goodreads arány: 4,45


"Benny loves his pretty little dolls. As long as they do exactly as they're told. He keeps them perfect by brushing their hair and gives them pretty dresses to wear. He likes to toy with them late at night. One so timid but the other likes to fight. When his favorite doll runs away...despite the other doll promising to stay, his heart becomes broken and he can't help but cry. He wants her back home or his pretty little doll must die.

Have you ever had to make a decision that haunts you every single day for the rest of your life…the life you stole back? I have. I ran for my survival, rocks and twigs cutting into the soles of my feet, my lungs burning and screaming for rest, every muscle tensed and fighting along with me for existence. I left her. I ran, ran, ran—from Benny and his lone, pretty little doll—until I couldn’t remember where to find them again. I’m sorry."


"Benny imádja a gyönyörű babákat - amíg pontosan azt teszik, amit ő mond nekik. Tökéletes állapotban tartja őket, megfésüli a hajukat, szép ruhákat ad rájuk...és csak éjszaka szeret velük játszani. Az egyik félénk, a másik szeret harcolni. Aztán a legkedvesebb baba megszökik...annak ellenére, hogy nem lett volna szabad. Benny szíve pedig összetörik. Ő csak azt akarja, hogy a kedvence térjen vissza hozzá, térjen haza...különben a babának meg kell halnia.

"Hoztál valaha is olyan döntést, ami az életed hátralevő részében kísértett téged? Az élet, amit vissza akartál szerezni...nos, én igen. Az életemért futottam. Sziklák, gallyak vágták a lábamat, a tüdőm égett, sikított a könyörületért - minden izmom megfeszült, és velem együtt küzdöttek a létezésért. Otthagytam őt is. Futottam, futottam és futottam, messze Bennytől és a gyönyörű, magányos babájától - amíg már nem emlékeztem, hol találom meg őket újra. Sajnálom."


Pretty Lost Dolls (Pretty Little Dolls #2)

Ford. Gyönyörű Elveszett Babák

Goodreads arány: 4,51


"18 only. Benny had a dolly who was sick, sick, sick. Just like him, his dolly needed darkness as a fix, fix, fix. So they tormented and hunted and played tricks, tricks, tricks. Together their sins a lethal mix, mix, mix. Until Benny missed his dolly who was lost, lost, lost. He needed to find her and love her at any cost, cost, cost. Not wanting him and his dolly to be alone, lone, lone. He made plans to bring his dirty dolly, home, home, home.

Have you ever touched another’s soul with the essence of your own, breathed them in so they become apart of you? I have. Finally starting to live, feel and fall in love, amongst all the chaos surrounding me. Dropping my guard and letting another into my heart. I left my soul open. I left my heart open. I left the door open. And he stole me. Dillon…I’m sorry." 
"Bennynek volt egy babája, aki beteg volt, beteg, beteg, beteg. Úgy mint neki, a babájának is szüksége volt sötétségre, sötétségre, sötétségre. Együtt gyötrődtek, kísértettek, játszottak trükköket, trükköket, trükköket. Az ő bűnük halálos keverék volt - keverék, keverék, keverék. Amíg Benny fel nem fedezte, hogy a babája elveszett, elveszett, elveszett, ezért meg kellett találnia, és szeretnie őt, bármi volt az ára. Az ára, az ára, az ára. Nem akarta, hogy a babája egyedül legyen - egyedül, egyedül, egyedül. Ezért tervet eszelt ki arra, hogy a kicsi, mocskos babáját hogy vigye haza - haza, haza, haza...
Érintetted valaha a másik lelkét, belélegezted úgy, hogy végül eltávolodott tőled? Nos, én igen. Élni kezdtem, éreztem, szerelmes lettem, az engem körülvevő káosz ellenére is. Elhagytam az őrömet, és egy másikat engedtem a szívembe. Nyitva hagytam a lelkemet. Nyitva hagytam a szívemet. Nyitva hagytam az ajtót. És ellopott engem. Sajnálom, Dillon..."


Pretty New Doll (Pretty Little Dolls #3)

 Ford. Gyönyörű Új Baba

Goodreads arány: 4,47


"Benny, broken, hurting, and alone. Lost his dolly, his love, his home. Injured and searching, reborn anew, he finds himself befriended by one who’s true. Learning about the world, urges, and lust. Finding a new future, a new dolly, is a must. Then out of old pain, fresh prospects come to life, Benny’s sick mind summons him, so his hand takes the knife.

Have you ever been so lost that you became a shadow? Lurking but not living. Existing in the background where no one notices you. My doll betrayed me, killed me in more ways than she realized. I'm watching, waiting, wanting. One day soon she’ll give me back what she took away…it’s funny how life works that way."
"Törött, sértett, magányos. Elvesztette a babáját, a szerelmét, az otthonát.  Fájdalommal terve, keresve, kutatva, újjászületve találja magát annál az egynél, aki igaz barátja lehet - új jövő, és...egy új baba. Feledve a régi fájdalmat, új kilátások akadnak - Benny elméje megidézi az igaz barátot, és...Benny késsel a kezében tér vissza...

Voltál valaha annyira elveszett, hogy te magad lettél az árnyék? A lesben állás nem élet. Létezni az árnyékban, ahol senki nem figyel rád...a babám elárult, megölt engem minden úton, amit csak el lehet képzelni. Figyelek, várok, akarok. Egy nap majd visszaadja nekem, amit elvitt tőlem...vicces, hogy működik az élet."


Pretty Broken Dolls (Pretty Little Dolls #4)

 Ford. Gyönyörű Törött Babák

Goodreads arány: 4,35


"Betrayal and rage, a festering sting. Monster vs Master. Who will be king? Damaged and desperate, a solution they must find, To bring back the dolly who is one of a kind. Disloyalty and failure will not be forgiven. Seeking revenge, the monster is driven. Hungry for his affection, our master has waited. These broken dollies lives have already been fated. The storm is upon us, the chaos raining down, Now that the big players have come to town. Who will come out breathing with their prize by their side? And who will be collateral damage along for the ride?"
 További képek a sorozatból
 
Felhasznált források

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése