2018. június 23.

Könyvespolc magazin - bemutatkozó


Ahoy, kalózok! Mivel most már egyre biztosabb, hogy én is szerepelek egy különleges projektben, úgy gondoltam, eljött az idő, hogy erről részletesen beszámoljak nektek. Nemrég vettem a bátorságot (azaz konkrétan azt csináltam, mint az elefánt a porcelánboltban, kishíján összetörtem a laptopot...) és jelentkeztem egy új, most induló magazin felhívására, miszerint olyan írókat, bloggereket keresnek, akik szívesen részt vennének az induló magazinban, és szerepelnének benne. Elküldtem a blog két írását, és nemsokára jött is a visszajelzés, hogy a idegen nyelvű könyvekről írt értékeléseket szívesen látnák a magazinban, mert nagyon tetszik nekik. Úgyhogy a Könyvespolc magazin havonta megjelenő magazinjában velem is fogtok találkozni, én vagyok, aki az idegen nyelvű könyvek értékelését szállítja minden hónapban. A magazin tulajdonosai, Alíz & Zsuzsa aranyos, rendes lányok, érdemes őket figyelni, a magazin oldalát pedig szintén érdemes követni. Most a magazin bemutatkozó írását hoztam el nektek, remélem, bizalmat szavaztok a magazinnak, és a két lánynak.


Sokan érdeklődtetek már afelől, hogy pontosan mi is lenne a tervünk a magazinnal kapcsolatban, amit most ebben a bejegyzésben szeretnénk nektek feltárni. Már tervezve volt ez a bejegyzés, de az újság elkészítése eléggé sok időt vesz igénybe, de úgy érezzük, hogy most már ideje lenne választ adnunk a kérdéseitekre.

Ez az egész magazinos dolog már régebben kialakult, aztán gondoltunk egyet: "Miért ne jöhetne már júliusban az első szám?" Szóval az egész be volt tervezve, csak a megjelenés jött hirtelen, és ezáltal nem maradt olyan sok időnk sem, de igyekszünk, és reméljük, hogy július elejére meg fog jelenni a legelső szám.

Mi a célunk?

A célunk az az, hogy a magyar írók könyveit megismertethessük a magazin olvasóival, mivel tudjuk, hogy rengeteg olyan magyar szerző létezik az országunkban, csodás könyvekkel, amik csak arra várnak, hogy az olvasók kezébe jussanak. (Már kaptunk olyan könyvet is a magyar könyvajánló részlegbe, amit még mi sem ismertünk, de most már igen.) Ajánlókat (értékelésekkel), interjúkat, beleolvasókat, és kedvcsináló részleteket szeretnénk a leginkább megosztani, de Chronicles of a Bookshelf bloggere minden egyes számunkban egy külföldi könyvről fog nekünk írni, aki angolul szeretne esetleg olvasni. Ezek mellett még kisebb apróságok, és cikkek lesznek találhatóak, de mivel még csak most indultunk, kérjük legyetek türelmesek, hogy kialakuljon az egész.

Milyen magazin lesz ez? Online, gondolom - de ha nyomtatott, ki finanszírozza? Ha online, akkor is ki finanszírozza?

Egy online olvasható könyves magazin, ami természetesen ingyenes. Már felmerült a nyomtatott magazin is, de ahhoz elég sok minden kellene, és már ingyenes sem lenne, ezért csak online lesz olvasható: PDF-ben, lapozható módon. (A letöltési lehetőségek még bővülni fognak.) Online ki finanszírozza? Mivel elég sok mindent kellene megmozgatnunk, ahhoz, hogy ISBN-je legyen a magazinnak, ezért csak simán meg fogjuk osztani.

Hogyan tervezzük a terjesztését?

Facebook csoportokban osztanánk meg legfőképpen. (De Everglow is fel fogja tenni a számokat a blogjára - most azért csinálja azt, mint az elefánt a porcelánboltban, mert alig várja az első számot - a szerk.) Ha bárki megosztja, nagyon köszönjük, illetve a mostani jókívánságokat is!

Miben lesz más, mint a könyves blogok? Vagy mint a Moly?

Annyival fog különbözni, hogy nem csak egy blogger fog nálunk megjelenni az ajánlóival, cikkeivel, hanem sokkal több. Lesznek olyanok, akik állandóan írni fognak nekünk, de olyanok is, akik csak egyszer-egyszer, vagy csak simán szeretné meglepni az írót valami kis kedvességgel. Persze mindent átnézünk, és hogyha valami kivetnivalót látunk szólunk, segítünk.

Miért is akartátok megalapítani a magazin?

Nekem jött az az ötlet, hogy alakítsunk egy ilyet, leginkább egy "miért ne?" miatt. Ráérek, és szerintem jó dolog segíteni másoknak, ami által én is fejlődök, valamint új könyveket ismerhetek meg, ahogyan mások is. Valamint az egyik legfőbb ok, hogy mostanában olyan online "magazinokkal" lettem körülvéve, akik ítélkeznek, és a tökéletességre mennek. Szerintem nem kell tökéletesnek lennie, sem az értékeléseknek, sem a magazinoknak. Mindenkinek van egy írásmódja, ami szerethető, és élvezhető, ami által az olvasó szeretné azt a könyvet elolvasni. (...) Alíz

Nos, jómagam, azért egyeztem bele, hogy egy ilyen "kis vállalkozást" létre hozzunk mivel nem igazán volt sok tervem a nyárra és nem is hangzott olyan rosszul, hogy bele vágjak az internetes barátnőmmel egy ilyen jellegű dologba - az meg már más, hogy már első héten ennyire beindultak a dolgok -. A másik ok, hogy szakmámból adódóan én ezzel fogok foglalkozni és egy kis tapasztalat gyűjtés/szerzés se hangzik rosszul meg ha tényleg beindulna és valaha lenne még ebből több, mint csak online olvasás akkor azzal csinálnám akit szeretek (mármint barátilag). Szóval gyakorlatilag az én részemről hóbort, hobbi vagy nevezzük akárhogy, de lehet, majd kinövi magát, egy céggé vagy hasonlóvá, amit személy szerint nem is bánnék. Zsuzsa

A bemutatkozó szöveg a magazin weboldaláról származik.

7 megjegyzés:

 1. Hurrá, hurrá, HURRÁ!!!!
  Na látod, mondtam én, hogy hazai körökben is rád talál majd az elismerés :) Gratulálok, csak így tovább <3
  Akkor már ketten toporzékolunk az első számig :D hajrá ;)
  (most ezen nagyon feldobódtam, szerintem kicsit érződik is, hogy nem találok szavakat hellyel-közzel értelmes fogalmazáshoz :D )

  VálaszTörlés
 2. Volt régen egy sorozat, "Aktuális Csízió" címmel az egyik csatornán, nem tudom, neked ismerős-e. (Gondolkodok kedvenc sorozatok poszton egyébként, amiben ezeket bemutatom. :D) Na, ez a sorozat 4 újságírópalántáról szólt, nekem meg már előtte sokkal is az volt az álmom, hogy egyszer én is a részese lehetek egy magazin születésének. 8 évig néztem azt a sorozatot, egyszerűen imádtam. <3 SEMMI nem veheti el tőlem ezeket a pillanatokat, amikor valami megérik, valami megszületik, és ebben én is ott vagyok. :D Szóval ezért csinálom azt, mint az elefántok a porcelánboltban. Úgy érzem, lassan finisbe érek - de az igazi tánc majd csak akkor kezdődik, megállni soha nem lehet. :))

  Itt is elérhető lesz a magazin, és szerintem majd ki is vesézek minden számot - ahogy időm lesz, meglátjuk. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos nem láttam, de így el tudom képzelni, milyen hatással lehetett rád :) legalább a te álmodnak van realitása és meg tudod valósítani. Én személy szerint pokémon-mester akartam lenni. Szóval képzelheted :D
   És tehetséged is van hozzá, úgyhogy megérdemled ;) gratulálok, tényleg. Innentől már csak felfelé visz az út, tudod :D

   Én meg olvasni fogom, mindet ;)

   Törlés
  2. Hé, miért ne lehetnél pokémon - mester? :oo Az embert csak saját maga tartja vissza az álmaitól, szóval én bátorítalak. :'DDD

   Én meg annak örülök, amikor arra kelek, hogy ámokfutást rendezel. Életemet az ilyen olvasókért. :D

   Törlés
  3. Köszönöm, köszönöm, végre valaki hisz bennem és támogat :'D

   Pedig már majd bealudtam, csak eszembe jutott hogy elmaradtam a King-gel is, azóta meg még jelentek meg újak, és muszáj lesz elolvasni...hát, tőlem már nem szabadulsz :D

   Törlés
  4. Őszintén szólva elég szomorú lennék, ha nem jönnél többet. :'(
   Ritka az ilyen aranyos, ámokfutó olvasó. :'DDDDD

   Törlés
  5. Én kísérteni foglak mindörökké, nyugalomra semmi ok :D
   Oh, köszönöm szépen <3 :D

   Törlés