2018. június 4.

Szösszenetek: Inspirációs kérdések, amiket még biztosan nem tettél fel magadnak...


...mert nyilván nem találkoztál még azzal az oldallal, ahonnan ezek a kérdések származnak. Meg amúgy is félünk magunknak feltenni néhány kérdést - szóval az inspirációs és önismereti témákat inkább ráhagyjuk Oravecz Coelho-ra, és próbálunk felettük szépen elsunnyogni. Pedig vannak olyan kérdések, amiket érdemes magunknak feltenni, és a látszólagos nehézségük ellenére is válaszolni rájuk, mert hihetetlen dolgok derülhetnek ki. 125 kérdésből válogattam ki a legjobbakat, pluszban még körülnéztem több másik oldalon is - ha tetszik a poszt, csinálok majd második részt - és mindegyikre megpróbáltam válaszolni. Szerintem meg fogtok lepődni. Mivel ez egy book tag féle, én azt mondom, akinek tetszik a poszt, és megcsinálná saját maga, bátran, pofátlanul vigye, csak a forrást ne felejtse el, és jelezzen, hogy viszi. Sőt, mivel még úgy is hosszú a kérdéslista hogy válogattam, biztos lesz olyan, hogy valaki néhány kérdést vinne - azt is meg lehet tenni. Remélem, nem fogtok megdobálni paradicsommal. Lássuk a medvét!


Mi az, amit a legtöbben nem tudnak rólad?

Hogy utálok vásárolni, főleg ruhákat és cipőket. Egyszerűen gyűlölöm - nő létemre - amikor ott kell állnom, és órákig válogatnom. Amit elsőre meglátok, tetszik, és jó rám, azt elviszem, egyébként nem vagyok hajlandó 10 percnél többet egy ruhaboltra pazarolni.

Mit gondolsz, az idő minden sebet begyógyít? 

Nem. Csak kezelni tudja a sebeket, békét, megnyugvást hoz, esetleg más nézeteket adott dologról, de teljesen soha nem tudja összeforrasztani egyik sebet sem. Ha egy késszúrás a szívig hatol, nincs Isten, ördög, se annyi idő, ami begyógyítja.  

Mi az az egyetlen mondat, amivel útnak indítanád a gyermekedet az életben?

"Higgy a csodákban, és mindenben, amit a saját szemeddel nem látsz. Ez különbözteti meg az álmodót a földhöz ragadttól." - Azt hiszem, ez nem szorul magyarázatra.  

 
Az lett belőled, aki lenni szerettél volna? 
 
Ha igennel válaszolnék, akkor most nem ülnék itt, és nem válaszolgatnék hülyeségekre. De a viccet félretéve, nem, nem az lett belőlem, aki lenni akartam. Nem lettem űrhajós, nem lettem filmsztár, híres zenész, csak...Everglow. Egyébként újságíró akartam lenni, csak az élet - meg az emelt magyar nélküli bizonyítvány, ami miatt haragszok magamra - másfelé vitt. 

Maradandó nyomot hagysz az emberekben?

Efelől kétségem sincs. Gyerekkoromban a cukiság,- most meg a weird faktort maxolom ki azzal, hogy ismeretlenek napját dobom fel idióta cetlikre írt üzenetekkel. Egyébiránt szeretek nyomot hagyni az emberekben, de az én személyiségemmel akkor se tudnék elbújni, ha akarnék. Meg lassan a külsőmmel se, mert hosszú, szőkésbarna hajam van, olyan, mint a búza, mellé hatalmas, világító kék szemem. Szóval igen, maradandó élmény vagyok, ez holtbiztos. 

Melyik az a közhely, amit gyakran használsz?

"Akkor azt ajánlom Potter, vigyázz magadra, a végtagvesztést nem fogadom el kifogás gyanánt. 394. oldal." :))

Mi az, amit nem vagy hajlandó belátni?

Egy dolog van, ami soha, de soha nem fogok belátni, akármennyire is szeretnék mások: hogy nincsenek csodák. Elképzelni nem tudom, hogy lehet úgy élni, hogy nem kötjük valami máshoz, valami szemmel nem látható dologhoz az életünket, a saját létezésünket, mindazt, ami körülvesz minket, az égen úszó felhőktől kezdve egy fotóig. Soha nem voltam racionális, de őszintén szólva, nem is akarok megváltozni, és ha ezt valaki nem fogadja el, szívesen megmutatom az ajtót.

Mindig nyerni akarsz? 

Hát a kaparós sorsjegyeknél mindig. Igyekszem mindig úgy alakítani a dolgokat, hogy jól jöjjek ki belőle, de elég nehéz szembeszállni valakivel, akit nem tudok megfogni, nem látom, nem tudom számonkérni, csak érzem őt. Fele részben rajtam állnak a dolgok, a másik felemet meg a sors uralja. Ebben hiszek. Egyébként ha állandóan nyer az ember, hol a kihívás az életében? 

Több időt, vagy több pénzt szeretnél? 

Nyilván a második, hiszen több zsozsó = Everglow megvalósíthat mindent, amiről álmodozik. Kellő mennyiségnél venne egy repjegyet, fogná a motyóját, és elhúzná a csíkot. Ha meg azt mondanám, több idő, akkor azokra a dolgokra tudnék jobban koncentrálni, amik a fejemben vannak. Például nem kellene azon gondolkodnom, hogy szerzem meg az ötven könyves plecsnit molyon úgy hogy június van, és 17 elolvasott könyvem.

Mindig az igazat mondod?

Mivel blogolok, kénytelen vagyok. Régebben szerettem lódítani, hogy mások előtt jobb színben tűnjek fel, de azóta rájöttem, ezzel a saját síromat ásom meg. Úgyhogy igen, azóta mindig az igazat mondom, akkor is, ha mások inkább úgy vannak vele, jobb lett volna mégis hazudnom. Nem mindenki szereti, ha az igazságot a képébe vágják. Ki vagy te, amikor senki sem lát?

Egy vidám, néha bánatos bohóc, aki állandóan énekel, hihetetlen módon tud örülni, néha csak ül és néz felfelé az égre, hisz abban, amit más nem biztos hogy megért, hálás az életéért, és mindenért, ami körülveszi. Egy álmodó, aki még 90 éves korában is az unikornisán fog ülni, és a szivárvány végét keresi. 

Mi a legnagyobb gyengeséged?

A naivitásom, bár már egy ideje nem veszek be mindent, amivel meg akarnak etetni. Sokszor figyelmeztettek már a középiskolában is, hogy nem szabad naivnak lenni, mert vannak, akik az ilyen emberekből húznak hasznot, aztán ha baj van, lelécelnek. És bár utóbbira még nem sokszor akadt példa, arra rájöttem, hogy akármikor összefuthatok olyan emberrel, aki a naivitásra utazik, mert a világ se olyan jó, mint azt kisgyerekként elképzeltem. Úgyhogy a falat felhúztam, és csak az juthat át rajta, akinek megengedem.

Könnyen teszel felelőtlen ígéretet?

Hiszitek vagy sem, nagyrészt felelőtlen ígéretekből állok - sokszor úgy ígérek meg valamit, hogy előtte nem mértem fel a helyzetet, és hogy adott ígéret mennyire megvalósítható. Bár mindig elnézést kérek, ha valamit nem tudok összehozni, tehát ebből csak nekem származik bajom, egy nagy adag szégyen kíséretében. Remélem, a hülye fejemmel egyszer kinövöm ezt a tulajdonságot.

A saját életedben te játszod a főszerepet?

HAHAHAHA. Nem mindig érzem úgy, hogy én vagyok a főszereplő a saját életemben, inkább mintha egy bábu lennék, akit valaki zsinóron rángat. Alig van egy percem, amikor nem ezt érzem. Persze ez nem mindig baj, hiszen ez csak egy érzés - de néha szívesen kideríteném, ki a franc szórakozik velem.
 

Inkább kérdezel, vagy szívesebben válaszolsz?

Kérdezek. Sokkal szívesebben, minthogy válaszolnom kelljen. De szerintem ez mindenkinek feltűnt, aki olvassa a blogot, hiszen gyakran teszek fel kérdéseket, amiket aztán arra hagyok, aki olvassa adott posztot. 

Túl későn, túl korán, vagy idejében érkezel?

"-Albus, látom, megkapta az értesítést, hogy megváltozott a meghallgatás időpontja... -Még szerencse, hogy 3 órával korábban érkeztem a Minisztériumba..." - És ugyanez vagyok én is, gyerekkorom óta mindenhova legalább fél órával előbb megyek, késni gyűlölök, de nem kevésbé utálom azt se, ha valahova a megadott időben érek oda.

Mi az, amire túl sok időt fordítasz? 

Hogy más emberek siralmait hallgassam, és lelki szemetesláda legyek olyanok számára, akik nem érdemlik meg. Túl sok idő ment el erre az életemből, és köszöntem szépen, többet nem kérek belőle. Akinek baja van, jöhet hozzám, de én mondom meg, kinek segítek, és kinek nem. Tapasztalat, sajnos. 

Mi az, amiben tényleg jó vagy, és akár a legjobb is lehetnél? 

Az angolban. Bár szívem szerint a kérdést kétfelé szedném, mert bár tényleg jó vagyok benne, de (még sokáig) nem lesz belőlem olyan valaki, aki a legjobban tolja. 11 éve tanulom az angolt, és most kezd el kiteljesedni a tudásom - de még közel sincs vége, kell tapasztalat, élmény, mert pusztán tankönyvekből soha nem fog valaki jól megtanulni idegen nyelven, ahogy a magyar iskolákban erőltetik.

Mi a rosszabb, ha valami nem sikerül, vagy ha meg se próbálod?

A második. Ha megpróbálom, és zakózok egy sort, utána felállok, röhögök magamon, és továbbállok. De ha nem próbálom meg, és lemaradok a sikerről? Mert megtörténhet, hogy valami bejön, az esély 50 - 50. Igen, tudom, én is rettegek néhány dologtól, és eszemben sincs megpróbálni őket - de ez hibás hozzáállás. Ám sokan vannak mögöttem, akik előre lökdösnek.
  
Mindig azt mondod, amit gondolsz?

Helyzettől függ. Nyilván ha megkérdezik, hogy ki evett meg egy tábla csokit, véletlen se azt mondom ami a fejemben van, hanem rákenem valakire a családból. Egyébként olyan vagyok mint egy nyitott könyv, az arcomon és a szememben minden ott van, amit adott pillanatban a kobakom rejt, nem tudnék semmit letagadni. 

 

Tudsz nevetni saját magadon?

Most is azt csinálom - kínomban már csak röhögni tudok, hogy képes voltam bevállalni egy ilyen kérdéssort. Az életem nagyrészt nevetésből áll, és ebbe az is beletartozik, hogy magamat is simán kiröhögöm. Van, amikor ülök a laptopnál, posztot írok, közben rádiót hallgatok, és annak örülök (!) hogy már megint milyen jó számot adnak. Minden apróságon nevetni kell, máshogy nem lehet. Nem bírom azokat, akik az egész életüket faarccal élik le, nem tudok az ilyenek mellett 10 percnél tovább megmaradni. 

Mi az, amit inkább nem akarsz látni, amíg élsz? 

Valószínűleg tényleg nem élek már, mire bekövetkezik, és ezért hálás is vagyok: nem akarom végignézni, ahogy az ember lába alól kicsúszik a talaj, mert felelőtlen, ostoba tökfilkó, a pénzt és magát tartja elsődlegesnek. Háborúzik, veszekedik olyan dolgokért, ami soha nem lesz az övé, közben pedig nem figyel arra, hogy valami más is készülődik, amire már most vannak figyelmeztető jelek. Valami, ami miatt az ember hamarabb befejezi a pályafutását, mint gondolná. És ha egyszer bekövetkezik, lehet siránkozni, de visszaút nem lesz.

Ha egy nap félelem nélkül ébrednél, mit tennél meg először?

Jó lenne félelem nélkül élni, huh? Nyilván ez egy visszatartó erő az emberben, a létezésével még Everglow se követhet el olyan marhaságokat, hogy ráül egy motorra, kipróbálja az ejtőernyőzést, repülőre száll, odamegy a "crush"-ához, és bevallja, amit be kell vallani, vagy jelentkezik könyvfordítónak, annak ellenére, hogy tudja, ki fogják röhögni. 

Mi az az egy dolog, amit anyukád mondott neked, és sosem felejted el?

"Nem biztos, hogy az első lesz az, akihez hozzámész feleségül."


Ha 10 másodperced lenne, hogy az egész világhoz szólj, mit mondanál?


 Elindítottam a stopperórát. "A francba, vegyétek már észre, hogy nem ti vagytok a világ közepe, és olyan dolgokért "küzdötök", amik valójában hangyasz*rt sem érnek, közben pedig kicsúszik alólatok a talaj! Előzzétek meg az összeomlást, ne utána siránkozzatok, és ne akarjátok, hogy megvalósuljon az Éhezők Viadala - mert ahogy most álltok, ebből lassan az lesz..."

Mi az a dolog, ami most hiányzik az életedből, de korábban megvolt?

Pont a minap jutott eszembe, amikor elmentem az óvoda előtt. Majdnem odakiáltottam az egyik gyereknek, aki hisztizett, hogy "Örülj, amiért napi háromszor ételt tesznek eléd, reggel - este érted mennek, és nincs más dolgod egész nap, csak hogy az orrodban kutass...ne, és még akkor se akarj felnőtt lenni, mert szörnyen meg fogod bánni. Amikor a helyeden ültem, és is azt hittem, milyen jó a felnőtteknek. NEM."

Ha készíthetnél egy 3 szavas jegyzetet a fiatalabb énednek, mit írnál? 

"Mindig hallgass Coldplayt!" A jegyzet másik oldalára pedig - mert soha nem szerettem, ha megmondják, mit tegyek - "Ps. a dalszövegeikben mindig megtalálod, amire szükséged van. Nem véletlen leszel később Everglow."

Melyik az a filmcím, ami az életedről szólna?

22 Évente Sötétség, Ki Nevet a Végén, Holnapután, A Remény Rabjai, vagy az Armageddon...

Mi az, ami újra és újra lelkesít?

Az apró dolgok, egy mosoly, egy szál virág, egy jó könyv, relaxálás a fürdőkádban, vagy egy hamburger a sarki árusnál. Kis és nagy csodák, mindenféle csodák. Ha sokáig nézhetek egy fotót, és feltűnnek olyan dolgok, amik elsőre nem. Ha felfelé nézek az égre, ha olyan zenét hallok, ami dübörög, a saját életemet hozzá tudom kapcsolni, vagy első hallás után visszamondom a szövegét. Ha belenézek a tükörbe, és meglátom a testemet - vagy a fejem tetején levő madárfészek ellenére is szexi nő vigyorog vissza a tükörből. Vagy a puszta tudat, hogy élek, itt vagyok. 

Szerinted minden lehetséges?

Minden. Csak kell hozzá egy bátor ember, aki hisz magában, illetve abban, hogy "igen, meg tudom valósítani, megcsinálom", ha pedig zakózik, feláll, röhög egy jót, és megy tovább. A sors szereti az olyanokat, akik mernek, akik tesznek azért, hogy valami sikerüljön, és nem a sült galambot várják.


Mit szeretnél most hallani a legszívesebben?
"Baba, van nálam egy szendvics, kéred a felét?" :))

Melyik állatot választanád, ha tudnád, hogy holnap annak a képében fogsz felébredni?

Egyértelműen a macskát. Tojik a gazdájára - meg mindenki másra is - oda megy ahova akar, nincs röghöz kötve, ételt kunyerálhat, senki nem szól rá ha egész nap nem csinál semmit. Jó életük van a kis disznóknak és mindig rá tudnak tenni egy lapáttal a hihetetlenre. Természetfeletti lények, nem vitás. 

Megszegnéd a törvényt, hogy megmentsd, akit szeretsz? 
 
 Nem feltétlen kell ahhoz megszegni a törvényt, hogy megmentsek valakit. Bruce Wayne is megmentett egy egész várost, mégse csukták le, nem igaz? De a viccet félretéve, igen, hajlandó lennék megszegni a törvényt, de csakis olyanért, akit szeretek - és ebben a kategóriában kb. 5 ember van.

Mi az a kérdés, amit gyakran felteszel magadnak? 
"Mi dolga van velem az univerzumnak, hogy pont ebbe a testbe zárt?"

Ki az a híresség, akit példaképednek tekintesz?

Hát nem sokan vannak, ez biztos. Leonardo Dicaprio-t és Ian Somerhalder-t feltétlen, mert ők tesznek is, nem csak dumálnak a levegőbe, ha komoly dolgokról van szó. Egyébiránt pedig Reese Witherspoon. Nagyon aranyos, közvetlen nőszemély, nem álszent, mint a többiek, híres a vendégszeretetéről is. Ja, és Anne - Marie, a szépsége, meg hangja miatt. A Kim Kardashian féléktől viszont feláll a hátamon a szőr.

Kik azok, akiket titokban irigyelsz? 

 Akiknek annyi pénzük van, hogy fogják a motyójukat, felülnek a repülőre, és már el is tűntek. Nagyon, de nagyon szeretném én is ezt csinálni. Ide utazok, oda megyek, így Amerika, úgy Ausztrália - szép kis életem lenne. Meg néha azokat a modelleket, akik a kifutókon vonulnak alig ruhában. De csak néha.

Szeretnél örökké élni, vagy jó neked a - legjobb esetben is csak 100 éves - időkorlát?

Ha örökké élnék, az idő értelmét vesztené, tehát ezentúl nem kellene sietnem semmivel. Muhaha, annyiszor járhatom ki az egyetemet, ahányszor akarom. 100 év nagyon kevés, és halandóként minden nappal közelebb vagyok a véghez. Ebbe azért elég creepy belegondolni. Viszont ahogy magamat ismerem, a végén már szörnyen unnám az egészet. De valószínűleg inkább elfogadnám az ajánlatot. Hátha még megérem, hogy engem is lefagyasszanak... 

Mi lennél inkább, folyton aggódó zseni, vagy aggódásoktól mentes, boldog tökfilkó? 

Őszintén? Utóbbi. Ugyanis a boldogság az ember egyik legnagyobb célja, de nem sokan vannak, akik tényleg meg is tapasztalják. A folytonos aggódásból nekem amúgy jut elég, és bátran kijelentem, nem akarok egy olyan zseni lenni, aki állandóan aggódik valami miatt, nem akarom így leélni az életemet. 

Mi a fontosabb számodra, szeretni, vagy szeretve lenni? 

Sokat gondolkodtam, és azt hiszem, előbbit választom. Ha engem szeretnek, de én nem szeretek "vissza", az nem élet. Ha én szeretek, visszakapom. Jó esetben.

Mi az az öt érték, amit a legjobban megbecsülsz? 
Humor, hit, szeretet, őszinteség, egyszerűség. 


Ha egy napot választhatnál az életedből, amit újraélhetnél, melyik lenne az? 

Az a nap, amikor a középiskolás osztályfőnökömtől búcsúztunk, a ballagás előtti szerenádon. Soha nem éreztem magam annyira egy közösség tagjának, mint akkor. Valahol szomorúság fogott el, mert tudtam, hogy nemsokára vége, ugyanakkor úgy elbúcsúzni 3 évtől, ahogy mi tettük, nem mindenkinek adatik meg. Úgy éreztem, közéjük tartozom, és megtaláltam a helyemet a világban. 

Kényelmetlen igazság, vagy kényelmes hazugság? 

Sajnos azzal, hogy kíváncsibb vagyok, mint az átlag, sok minden együtt jár - a kényelmetlen igazság is. De ez nem mindig olyan rossz, mint elsőre tűnik. Nyilván az emberek többsége utóbbit választaná, hiszen vannak, akik az utolsó szóig elhisznek mindent, amit megetetnek velük, nem véletlen tömegformáló médium a tv vagy az internet. Belőlük lesznek a manipulálható birkák, akiknek csak iránymutatás kell, és ha a szakadék felé viszik őket, kérdés nélkül belemennek. Inkább az igazság, minthogy birka legyek, akit megvezetnek.

Könnyebb vagy nehezebb lenne az életed, ha ismernéd a halálod helyét és idejét? 

Még szerencse, hogy születéskor a kaszás nem akaszt egy cetlit a nyakunkba, hogy "találkozunk ekkor és itt." De belegondoltatok már, milyen lenne, ha így működne? Nem lennének nyugodtabbak az emberek, tudva, hogy ennyi és ennyi idejük van, és ezalatt kell mindent megcsinálni, amiért megszülettek? Mondjuk lehet hogy összevernék egymást, mert az egyiknek 30, a másiknak meg 110 év jutott. Az én életem valószínűleg könnyebb lenne - de ha azt mondanák hogy holnap, akkor mégis azt mondom, örülök, hogy nem tudom ezeket az infókat.

Mi az, amit soha nem adnál fel? 

A hitemet bizonyos dolgokban, és az álmodást. Csak egy álmodó képes megvalósítani mindazt, ami eszébe jut, mert minden eleve ott van a fejében, és nem köti őt le semmilyen lánc.

Mi az, amit ebben a pillanatban a legjobban szeretnél?   

Kezdetnek egy hamburgert, vagy egy óriási, vékonytésztás, sonkás - paradicsomos pizzát, mert éhes vagyok. Egyébként meg New York-ba szóló repjegyet, ide a kezembe. Ha nem a látható dolgokra koncentrálok, akkor azt mondom, ebben a pillanatban minden rosszat el szeretnék felejteni, ami eddig történt, és csak a jóra koncentrálni. Boldognak lenni.  

Mi volt az a hirtelen döntés, ami megváltoztatta az életedet, de erre csak később jöttél rá?

Amikor a középiskola 5 évéből a harmadik elején átmentem egy másikba - bár ez nem feltétlen saját döntés volt, hanem kényszer, és így 6 évig voltam gimis. Azóta áldom még a Mikulást is, soha jobb életem nem volt, mint abban az utolsó 3 évben. A saját döntésem, ami megváltoztatott, az volt amikor elhatároztam, hogy magabiztosabb, bátrabb leszek. Sikerült, és most vagyok annyira boldog, mint 23 év alatt összesen. Ennyi egy apró gondolat.  

Hogy írnád le a boldogságot a saját szavaiddal? 

Boldogság az, amikor békét kötsz saját magaddal, a világgal, és Istennel. Boldogság az, amikor már nem érdekel, mit mondanak mások, úgy éled az életedet, hogy nem kötnek le a társadalom szabályai, nem húz le az emberek véleménye, táncolsz, és a rádióval együtt üvöltöd, hogy "valami van a levegőbeen, valami ami éjjel összeraaak", egészséges vagy, majd kicsattansz az energiától, és nem úgy ébredsz, hogy huszonötször átállítod az ébresztőt. Felnézel az égre, és a csodát látod. Kiállsz a ház sarkához, és a szél az arcodba fúj. Hálát adsz azért, amid van. Boldogság, amikor megtalálod a helyedet a világban. Amikor igazán élsz.

Inkább lennél híres míg élsz, és amikor meghalsz, elfelejtenek - vagy inkább lennél ismeretlen, míg élsz, és halálod után lennél híres? 

Egyik se jobb, mint a másik. Ha meghalok és elfelejtenek, azt nyilván úgysem tudom meg - legfeljebb ha visszajárok kísérteni. Ha a halálom után leszek híres, azt szintén nem tudom meg, ugyebár. Szóval ebből csak én jövök ki rosszul. Ha választanom kell, akkor utóbbi, mert szokott járni ilyen - olyan díj a családtagoknak a munkásságomért, poszthumusz, meg hasonlók.

Mi az a három dolog, aminek ingyenesnek, és mindenki által elérhetőnek kellene lennie? 

Tiszta ivóvíz, tanácsadás, boldogság. 

A mennyország kapujában állsz. Mit mondasz, ha megkérdezik tőled, hogy "miért kellene téged beengednünk?"

"Ha az egész életemet arra tettem fel, hogy utánatok kajtatok, és mindig hittem bennetek, akkor is, amikor mások kiröhögtek, legalább jófejségből engedjetek be." Holtbiztos, hogy valami ilyesmit mondanék, ahogy magamat ismerem.

50+1. Melyik kérdés lepett meg leginkább?

Az összes nagyon érdekes volt - tervezek folytatást írni, ha lesz rá igény - de engem a boldogság körülírása, és a "halálos" kérdés lepett meg igazán, meg persze a saját véleményem. Eléggé szembemegy mások nézeteivel, de amit gondolok, azt nem változtatom meg.
Önismereti játék

A feladat egyszerű: válaszd ki a képről azt a kis fickót, aki téged a legjobban jellemez! Don't cheat, amelyiket először kiszúrtad, az a nyerő! Ps. nem véletlenül szúrtam ki először pont a szörfdeszkást a 10-es rajtszámmal. Érdemes azonnal rábökni egyre. :))


Megoldások

˙ʞǝuǝɾlǝʎƃıɟáɹ ʎƃoɥ 'ɐɾɹɐʞɐ ʇzɐ ƃıpuıɯ ıʞɐ 'ʇáɹnƃıɟ sǝ-71 ɐ ʇá ʞüɾlǝlö ʇʇɐıɯǝ ˙ʇıʞɐlɐʌ llǝʞ ʞunuʇɐƃoɯáʇ ƃıpuıɯ ʎƃoɥ 'ʞunʇpɐɹáɟǝlǝq ɹoʞʞɐ 'ʞnʇʇoʇzsɐláʌ ʇzǝ ɐɥ :61 ˙ǝɹʞuüʎuéɯǝléʌ ɐ uoɾpɐ ʞuüʇǝzǝʎuɹöʞ ɐ ʎƃoɥ 'ʞuüzsʞǝɹöʇ ɐɹɹɐ ˙ʞunʇíʎuáɹı ıɯ ʇuéʞƃésıuéʎƃǝɹézǝʌ ızɐƃı ˙ʞuüzǝʞlǝpuǝɹ lɐɯɯolɐzıquö ısáıɹó :02 ˙lüʇzsǝɹǝʞ ʞuüʇǝɥǝɯ uǝsızíɹʞ soʎlús ˙ʞunʇʇolɯoǝzssö ƃǝlıɯlǝzɹé ʎƃɐʌ 'ʇá ʞuülé ʇáɯnɐɹʇ ıʞlǝl ʎƃoɥ 'ǝʎlésǝ zɐ ʎƃɐu :41

˙uɐʌ ʞuüƃésıʎléɯǝzs ɐʇsıɯıʇdo uǝőʇǝʌdɐlɐ ˙uǝqʇǝlé zɐ ʞunpoʞzɐɯlɐʞlɐ uɐóláʌıʞ :51 '01˙ıuzoʞɐɹózs ʞuüʇǝɹǝzs uoʎƃɐu 'ʞunʎƃɐʌ ʞǝɹǝqɯǝ ƃoploq ǝʌéʌ ɐqáɾdɐlɐ :9 ˙uɐqʞunƃálıʌ ʇáɾɐs ɐ ʞuülüɹǝɯlǝ sé 'ʞunlopuoƃ ɐɹʞunƃɐɯuö ʞɐsɔ ʎƃoɥ 'ʞuáɹ őzɯǝllǝɾ :8 ˙lɐʞʞosáɯ ƃǝɯ ʞunʇzso ɯǝu ʇǝʞıɯɐ 'lɐʞʞosnʇʞılɟuoʞ őslǝq ʞuüpzüʞ ɹozsʞos ˙uɐʌ ʞuüƃésıʎléɯǝzs ʇʇoƃoɟɐzssıʌ ƃǝlıɯéu :12 '31

˙zǝɥʇǝlé zɐ ʞuőɹǝ zɐ séʌǝʞ ˙ʞunʎƃɐʌ ʞéƃuǝʎƃ 'ʞɐʇpɐɹáɟ uɐɹʞɐʎƃ :5 ˙uǝqʇǝlé zɐ ıuɐʇísólɐʌƃǝɯ ʇoƃlop qqöʇƃǝl őʇǝɥǝl ɐ ʞuüzsʞǝʎƃı ˙uǝqʇǝlé zɐ ʇǝʞuüʎlǝɥ ɐ ʞnɾlláƃǝɯ uɐlıqɐʇs :4 ˙ʞɐuʞuıɐʇáɹɐq ɐ ʞuüʇíƃǝs uǝsǝʌízs ˙ʞunʎƃɐʌ ʞǝɹǝqɯǝ sǝpézsǝq 'ʌíʇɐʞıunɯɯoʞ ʎƃoɥ 'soʇzıq ɯǝupɾɐɯ :91 '81 '21 '11 '2 ˙ƃǝɯ ʞuüpǝɾı ɯǝu 'ózs uɐʌ lőɹƃészéɥǝu uǝʎlıɯ ʎƃoɥ 'ʎƃǝpuıɯ ɹoʞʞɐ 'ʞuüzöʞʇü ɐqʎlápɐʞɐ ɐɥ ˙uǝqʇǝlé zɐ ʞunʎƃɐʌ ʞɐʇláʌıʇoɯ ƃélǝ :7 '6 '3 '1 
A kérdések forrásai

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése