2018. szeptember 20.

Íme Colleen Hoover új könyvének borítója és előrendelési linkje - érkezik a Verity!


Eddig nem raktam ki rövid híreket a blog oldalára - de azt hiszem, ennek is eljött az ideje. 
Úgy néz ki, szerencsére nem csúszik át jövőre Colleen Hoover újdonsága - a Goodreads szerint már decemberben, pontosabban december 18.-án megjelenik a 397 oldalas Verity, tükörfordításban a "Valóság." Ez a könyv sokban fog különbözni az eddigiektől, és ez nem csak a borítón, hanem a műfaján is látszik, mert a romantikus mellé odabiggyesztették a pszichothriller címkét is. És igen, amikor felnéztem a könyv adatlapjára, alig bírtam abbahagyni a röhögést, mert az egyik kommentelő ezt írta: 
 
"PSYCHOLOGICAL ROMANTIC THRILLER? 
BY COLLEEN HOOVER?
WHAT IS SHE TRYING TO DO TO US?" 

vagyis:   
 
"Romantikus pszichothriller? 
Colleen Hoovertől? Mi a fenét próbál ez velünk csinálni?"

Másik legjobb:

"Also, this sounds like a tv soap rather than a thriller to me,  BUT WILL I READ IT? OH YES PSSHHT. I have an inkling, tingling suspicion, that this book will disturb my ducking sleep schedule." - vagyis "ez inkább lesz szappanopera, mint thriller, de el fogom olvasni? Naná. Psszt. Van egy olyan érzésem, hogy ez a könyv meg fogja zavarni a szigorú alvási rendemet..."  
   
Sok helyen olvastam, hogy nem tudják, az írónő miért tért el a megszokott stílustól, hogy ennek a könyvnek van-e "létjogosultsága" a Hopeless, a Slammed, az Ugly Love, a Maybe Someday, vagy az It Ends with Us után, és nem lett volna jobb, ha picit még az asztalfiókban marad, de szerintem mindenképp érdemes neki legalább egy esélyt adni - nem csak azért, mert a Verity Goodreadsen 4,4-es értékelésen áll az ötből, ami egyenlőre legfeljebb az ARC, ill. az előolvasói példányokból jöhetett össze, tehát nagyon jó könyvet sejtet - hanem mert azt az alkotót, aki mer eltérni a megszokottól, egy kicsit mindig jobban tisztelni kell. Egyébként, ha én valahol meglátom a "pszichothriller", illetve a "psychological mindf*ck", azaz a "pszichológiai hadviselés" - nem röhög, így tudtam legjobban fordítani - címkéket, akkor onnantól kezdve addig megyek, míg meg nem szerzem adott könyvet. Ha meg nem lesz annyira jó, még mindig ott a többi, ezt pedig fogjuk fel egy bolondságnak. De jó lesz ez, higgyétek el. Én már előrendeltem, és december 18.-án, annak rendje és módja szerint landolni is fog a Kindle-ön. Szóval tessenek azzal számolni, hogy nálam elérhető lesz már karácsony környékén a könyv értékelése is. A fülszöveg pedig...nos, én annyit mondok, mindig kiszagolom, ha valami nagyon, de nagyon jó lesz, és számtalanszor bizonyítottam már, hogy nem sokszor tévedek. Most két kilométerről érzem ugyanazt, amit minden maximális csillagozású könyv előtt. 

Részlet a könyvből 

A könyv fülszövege

Lowen Ashleigh is a struggling writer on the brink of financial ruin when she accepts the job offer of a lifetime. Jeremy Crawford, husband of bestselling author Verity Crawford, has hired Lowen to complete the remaining books in a successful series his injured wife is unable to finish. Lowen arrives at the Crawford home, ready to sort through years of Verity’s notes and outlines, hoping to find enough material to get her started. What Lowen doesn’t expect to uncover in the chaotic office is an unfinished autobiography Verity never intended for anyone to read. Page after page of bone-chilling admissions, including Verity’s recollection of what really happened the day her daughter died. Lowen decides to keep the manuscript hidden from Jeremy, knowing its contents would devastate the already grieving father. But as Lowen’s feelings for Jeremy begin to intensify, she recognizes all the ways she could benefit if he were to read his wife’s words. After all, no matter how devoted Jeremy is to his injured wife, a truth this horrifying would make it impossible for him to continue to love her. 
 
Magyarra fordított fülszöveg (forrás: Sorok Között Blog

"Lowen Ashleigh egy küszködő író, a pénzügyi csőd szélén áll, így elfogadja élete lehetőségét, egy remek állást. A munkát a bestseller írónő, Verity Crawford férje, Jeremy kínálja, a feladat pedig egyszerű: a sérült feleség bestseller sorozatát kellene befejeznie Lowennek. Lowen, amint megérkezik a Crawford házba, nekiáll átnézni Verity évek óta gyűlő jegyzeteit, és reméli, hogy talál annyi anyagot, amiből elkezdheti a munkát. Amire viszont nem számít, hogy a kaotikus irodában rátalál Verity be nem fejezett életrajzába, amiről Verity azt akarta, hogy soha, senki ne olvassa el. A szövegben ott vannak Verity emlékei, köztük az is, mi történt igazán, amikor meghalt a lánya. Lowen úgy dönt, hogy távol tartja Jeremytől a memoárt - ám arra nem számít, hogy az érzelmei egyre mélyülnek Jeremy iránt..."

 Colleen Hoover - Verity előrendelés
https://www.amazon.com/dp/B07HJYTRMD
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése