2018. április 16.

# szösszenet # szösszenetek

Szösszenetek: A Tanár - I. évad III. rész


"Szilárd osztályát összevonják egy másik osztállyal. Sajnos így a nagy macsó, Ábel is Szilárd osztályába kerül, aki Szilárd diákjával, Lacival áll haragban. Annak érdekében, hogy a vad csordát kordában tartsa, Szilárd kénytelen az osztálytermet is eláztatni, hogy mindenkinek megmutassa: ez így nem mehet tovább. Ám, amikor Szilárd rájön, hogy Ábelnek éppen Laci húgával van titokban viszonya, az a veszély fenyeget, hogy az indulatok végérvényesen elszabadulnak..."

"Iskolával, tanárokkal kapcsolatban mindenkinek van saját élménye. Kíváncsian figyeljük, hogy az RTL Klub új sorozatának eseményei mennyire illenek össze a saját tapasztalatainkkal. (...) Azt gondolom, hogy egy olyan megjelenésű tanárt, mint Nagy Ervin, a legtöbb anyuka szívesen látna a szülői értekezleten. A tanár úr egy egészen érdekes szakon végezhetett annak idején, hiszen egyszerre oktat fizikát és kémiát, valamint tölti be a testnevelő tanár szerepét is. Jó eséllyel, népszerű lehet a diákjai körében is, sőt, valószínűleg a tanári kar női tagjai is örömmel látják a tanáriban. De a tanár úr napi élete sokkal inkább arról szól, hogy a tanítás mellett diákjai egyéb gondjait is orvosolja. Szilárd tanár úr ugyanis minden egyes alkalommal egy komoly, megoldásra váró probléma közepében találja magát, amely lehet olyan meglepő is, mint az, amikor az egyik diáklányról kiderül, hogy már anya. És amikor Szilárd utána próbál járni az esetnek, csak még meglepőbb dolgokat talál. Az iskola igazgatójának szerepében Anger Zsoltot láthatják a tévénézők, míg Ubrankovics Júlia magyar szakos tanárnőt alakít a sorozatban. A többi szerepben is nagyon jó színészek láthatóak (például Elek Ferenc, Simon Kornél, Ötvös András). A sorozat nyolc epizódjában a dráma és a komédia eszközeivel igyekeznek bemutatni egy iskolai közösség életét. Szóba kerülnek közéleti, társadalmi kérdések is, de láthatjuk azt is, hogy rivalizálnak a tinédzserek egymással." Forrás

Mi tagadás, meglepődtem, amikor rákerestem a kritikákra. Ugyanis az én írásaimon kívül nem nagyon mocorog senki az első rész óta, hogy belenézzen a sorozatba, és elmondja a véleményét. Szóval drága gyermekeim, Everglow ismét jelentkezik, csak itt, csak most, hogy legalább 3 bekezdésen keresztül beszéljen a nyilvánvaló tényről...igen, ez a sorozat egyre csak jobb és jobb, és a harmadik rész 45 percéből már nem 44-et, hanem 46-ot (!) röhögtem végig. Ahogy pedig a jövőheti epizód előzetesét láttam, legközelebb 50 perc folyamatos retardált fóka feelingem lesz. Nem kertelek, ez a rész még jobban tetszett, mint az előző, pedig az sem volt kutyafütty - és nem elhanyagolható tény az sem, hogy míg az előző két részben mindenre figyeltek, csak arra nem, hogy a fő kérdést megoldják, ebben azért már elég szépen sikerült összehozni az összehozandót. Alig találtam benne dolgot, amivel ne értettem volna egyet, és kevés volt benne az égbekiáltó marhaság is, szóval azt hiszem, a következtetést mindenki levonhatja: én lassan függő vagyok.

Na, ki lesz az, aki a fenti beharangozó alapján kitalálja, hogy mi a fő kérdés, amire 45 perc alatt megoldást kell(ene) találni? Bizony, az epizód két főhőse, az iskola macsói, a pokolszexi Laci, és a nem kevésbé szexi Fluimucil Ábel ősellenségek, amióta a családjuk...khm, Rómeó és Júlia szint azért megvan. Szóval ők ketten egymás képét sem bírják elviselni, ott ütik a másikat, ahol érik, beszólnak, lökdösődnek, verekedést provokálnak, "én vagyok itt a Jani" feelinggel vonulnak végig a folyosón - de szerencsére nem ugyanabba az osztályba járnak, mert ha ezeket összeeresztik, holtbiztos, hogy valaki megsérül. Persze az élet úgy hozza, hogy Vasvári osztályát összevonják a 10.d-vel, és innentől elszabadul a POKOL. Így, nagybetűvel. És most tessék kitalálni, mi történik, amikor kiderül, hogy Ábel Laci kishúgával jár, egy éve...de ez nem az a sorozat, ahol valakinek is bántódása esik. Ám egy jó tanács: senki ne próbáljon két vadállat közé állni, csak akkor, ha olyan fizikummal rendelkezik, mint Vasvári - különben csúnya sérülés lesz a vége. Pillangókés, pls. 

"Hagyjátok gyorsan abba, mert kockára teszem a nyugdíjam...jó napot kívánok, nincs itt semmi látnivaló, lehet tovább haladni..."

"- Jó, akkor a másikat kell eltanácsolni...
- Ennyi? Kirúgunk valakit, csak hogy ne nekünk kelljen vele foglalkozni? 
- Figyeled, kezdi kapizsgálni..."

Külön örülök annak, hogy a "Wtf" pillanatok száma az előző részekhez képest leredukálódott nullára...azaz majdnem. Ha én tanárként egy kosárlabdával fejbe hajítanék egy diákot, úgy érzem, utána azonnal mehetnék az igazgatóhoz, és olyan szépen repülnék az iskolából, mint amilyen szépen a csillag halad az égen. Nem így kell a verekedést elsimítani, ezt tisztázzuk. Minden más próbálkozás Klaudia és Vasvári részéről ugyanolyan szánalmas volt - de érthető. Göndörkénk meg elmondhatja magáról, hogy igen, lezúgott a tetőről, amikor a vadállatok közé állt...pedig én úgy igyekeztem, hogy visszatartsam a nevetést - de a 45 percből 01:28-nál (!) kitört belőlem, és nem is tudtam abbahagyni a végéig. A kezdőpillanatokban Vasvári halál lazán, a világgal örök békében, pilótaszemüvegben, bőrdzsekiben sétál be a nevelőibe - és meg is marad a békéje, egészen addig, míg közlik vele, hogy ő veszi át az egyik tanárnő osztályát, a 10. d.-t...na innentől kezdve elkapott a röhögés, ugyanis Vasvári kezéből kiesik a kanál, hangos "bassz*meg"-gel konstatálja, hogy ez így nem lesz jó, előhúzza a szokásos nindzsa harctechnikát, két hangjelzőt - tudja a frász, hogy hívják, de biztos ismeritek: az a szerkezet, aminek éles kürthangja van, amikor megnyomják - dug a hátsó zsebébe, fogja a teljes elsősegély dobozt, Klaudia esernyőjét, és elindul órára...

Egyébként ismeritek azt a mondást, hogy házinyúlra nem lövünk? Nos, aki eddig látott egy részt a sorozatból, az tudja, hogy Vasvári szereti megszegni a szabályokat, különösen ezt az egyet: folyton Klaudia után kajtat, kacsingat rá, holott a nőnek férje van. Bár a nőn is látszik, merre vinné a szíve, meg a...khm, szóval igen, csak hát...bizonytalan akármiért feladni egy szilárd kapcsolatot? Lesznek ebből még bajok, és vigyázni kell a doktorkával is, hiszen hallotta, amit hallott...úgy érzem, nemsokára Vasvári lesz a trófea a falon, bár néha valóban megérdemelné. Biztos vagyok benne, hogy a doktor még keresztbe tesz. De ez csak egy rövid kitérő volt. Mindent összefoglalva nekem nagyon tetszett ez a rész is, és most már tényleg mindent sikerült jól megoldani. Ahol kell, ott laza, ahol meg komolynak kell lenni, ott komoly. Régóta nem szerettem már ennyire egy sorozatot, és így görbüljek meg, ha nem nézem végig az egészet. Különben is: memories. So much memories. Kíváncsian várom a következőt, és azt, hogy Vasvári miként mászik ki a bajból. Mert baj, az lesz bőven az előzetes alapján, ráadásul még az igazgató is kishíján idegösszeomlást kap. Bár ezen én ugyanúgy röhögtem, mint eddig mindenen.

A teljes rész visszanézhető az RTL Most-on, e-mail cím és jelszó szükséges a regisztrációhoz. Ha láttátok a szombati részt, a vasárnapi ismétlést, vagy visszanéztétek az Rtl Most-on, várom a véleményeteket alul!A következő rész tartalma
 
"Szilárdnak Klaudiával közösen kell megszerveznie az iskolai nyílt napot. A szervezéssel kapcsolatban a szülőkkel való megbeszélés során Szilárd megismerkedik az életvidám Emesével és vele tölti az éjszakát. Ám nem ő az egyetlen, aki szemet vetett Emesére – és amikor Emese fia, Máté is tudomást szerez az anyja viszonyairól, az a veszély fenyeget, hogy a nyílt nap katasztrófába torkollik...."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése