2019. február 6.

Deception and Chaos (Chaos #1) by S.M. Soto | CoaBS értékelő


Sophia Cova lived a quiet, normal life, shadowed in sadness after the loss of her parents in a tragic airline accident. With her older brother being her only living relative and her anchor, Sophia is sure she’s destined for a brighter future. But that was until she was taken. Stolen from her mundane, orderly life, she was drugged, and woke to every woman’s worst nightmare.

With only four grimy basement walls and a rancid mattress, she loses her sense of time, and preserves what’s left of her dignity by hurtling herself into the safety of her mind. The men, the beatings, they come and go with no reaction, until she hears one word that sends an arctic chill through her body. Sold.On the eve of Sophia’s bidding, at one of the largest sexual slavery rings in the world, all hell breaks loose in the mansion of horrors. Gunfire and screams erupt all around her, as panic rises.

Snatched by one monster only to be taken by another, Sophia slowly starts to learn that not everything is as it seems. When secrets unravel, and the twisted game of cat and mouse ensues, The Puppeteer pulls his favorite strings and chaos brews.

Lives are lost while the clock ticks, and only time will tell who will be killed next...

 


Hossz: 260 oldal
Megjelent: 2018. november 1.
Goodreads arány: 4,31 / 5,00
műfaj: Dark, new adult
kindle kiadás

HEA: ✘
Csavar: ✓
Cliffhanger: ✓
Morális kérdés: ✘
Váltott szemszög: ✘
Standalone könyvről van-e szó: ✘
Főszereplők: Sophia Cova 💗 Diavolo "Creed" Sabella 💗 Garrett Cova 

Hős 5/5 | Hősnő 4,5/5 | Cselekmény 5/5 | Írói stílus 5/5 | Erotika 6/5 | Romantika 3/5 | Sötétség 5/5 | Humor 2/5 | Mellékszereplők 4,5/5 | Dráma - Konfliktus 5/5 | Rejtély 3/5 | Csavar 5/5 | Akció 5/5 

A könyvet megnézheted:
Goodreads || Amazon || Moly

Zeneajánló

The Greatest - Sia
Desert Rose - Sting
Angel in Blue Jeans - Train
 


"𝓦𝓮’𝓻𝓮 𝓪𝓵𝓵 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷 𝓫𝓮𝓲𝓷𝓰𝓼.
𝓦𝓲𝓽𝓱𝓸𝓾𝓽 𝓵𝓸𝓿𝓮, 𝔀𝓮’𝓻𝓮 𝓳𝓾𝓼𝓽 𝓼𝓸𝓾𝓵𝓵𝓮𝓼𝓼 𝓶𝓪𝓬𝓱𝓲𝓷𝓮𝓼, (...) 𝓲𝓵 𝓶𝓲𝓸 𝓪𝓶𝓸𝓻𝓮."

Komolyan azt hittem, borító alapján fantasy-ról van szó, ezért egy ideig nem is érdekelt. Aztán az első oldalakon a villanykörte kigyulladt a fejem fölött, mivel fantasy-nál elég szokatlan, ha valakit el akarnak adni szexrabszolgának Dubajba. Azanyja' mondom, ha manapság a műfaj könyveibe darkra hajazó elemeket raknak "twisted game of cat and mouse" felirattal, ideje váltani...de még mielőtt tényleg váltottam volna, természetesen rájöttem mindenre. A Deception and Chaos valóban a macska és az egér kergetőzése, játék, ha úgy nézzük. Ám aki belekezd a sorozatba, az jobb, ha megjegyez valamit: a történetben senki, semmi nem az, aminek, vagy akinek látszik, a vadászból ugyanúgy lehet préda, mint ahogy a prédából vadász. És persze az utolsó oldalig nem lehet tudni, ki melyik szerepet játssza. Nyelvezetileg szánalmasan egyszerű történetről van szó, de a cselekmény nem azt a tipikus "azonnal összerakom" feelinget érezteti az olvasóval. Egy dolog a kergetőzés, lehet azt már érezni az első oldalakon is, hiszen nyilván vannak hősök, akik megmentik a bajbajutott(ak) bőrét, máshogy nem is lehetne...de vannak téglák is, akikről csak az utolsó oldalakon hullik le az álarc - addig meg marad a nyomozósdi, mind a karakterek, mind az olvasó részéről. 

Elég nehéz bármit is írni hasonló élmény után, de talán ha annyit mondok, hogy a műfajban eddig hasonlóval nem találkoztam, akkor annak nyilván súlya van. Bőven elég lett volna, ha az írónő az alap szintjén marad, és azt fűzi tovább - hiszen az is épp elég hátborzongató, jól megkavarja az embert, nem olyan "langyi", mint néhány másik, amikből aztán az erősebb cselekmény építkezik. Nem. Ennek az alapja ugyanis egy szép kis szexrabszolga - szexkereskedelem. Természetesen ez tényleg csak a ház alapozása, amire aztán mindent építettek, a korábban is említett nyomozósditól az explicit, forró szexjeleneteken át egy olyan forró főszereplőig, hogy...legszívesebben kirángatnám a könyvből és végignyalnám, ohw egy kegyetlen függővégig. Azt hihetné az ember, hogy egy ilyen történetben szükségszerűen akadnak hibák is, de még ezt sem merem állítani. Talán egy, vagy két ponton mondom, hogy nem tetszett, de csak azért, mert - függetlenül attól, hogy nem vagyok realista - a történet hihetőségét is szoktam figyelni. Ha valakit elrabolnak, és eladnak szexrabszolgának a Közel-Keletre, sosem találnak rá, ez holtbiztos. Annyi szerencséje meg 100, hogy nem lesz az illetőnek, mint itt, amikor az egyik karakter, és másik 5 muszklis katona Terminátorként beküldte az ajtót, feloszlatta a bulit, és mentették a még menthetőt - főszereplőnket is. Hasonló apróságok akadnak, de nincs itt akkora gond. Igazából semmi olyat nem tudok említeni, ami zavart volna, de nehezemre is esett hibákat keresgélni, amikor képtelen voltam felállni a Kindle mellől. Egyhuzamban ment le közel 300 oldal, ez a könyv ennyire jó. És ez volt az első (!) rész.

Nem annyira fontos részlet, de érdemes lenne egy sor erejéig ránézni a könyv címkéire...amikből sok dolog derülhet ki a szemfülesek számára. Sorban lefelé haladva nekem a következők szúrtak szemet: "dark romance, military, slow-burn, villain from hell, mindfuck alert, call the fire debt hot". Nyilván arra mindenki rájött, hogy a történet szigorúan 18+, nem csak az erotikus jelenetek, hanem a durva leírások miatt is - mivel szexkereskedelemről van szó, és nyilván ott nem az az első, hogy a nőket tiszteletben tartják. A military katonaságot jelent, aminek hatalmas szerepe van a történetben, mert több főszereplőnk is katona. Dögös, szexi, forró katona.  A slow burn címkével én nehezen értek egyet, mivel ez a lassan folyó, szelíd romantikát jelöli, amiből semmi, abszolút semmi nincs jelen a könyvben...nyers, vad, erotikus, és porrá perzseli az olvasót. Aztán jön a többi, amiknél már csak nevettem a saját nyomoromon - mivel sok mindent kitalálok címke alapján. A "Villain from Hell" azt jelzi, hogy nagyon kell figyelni, mivel a tégla, a rosszfiú meglepetésként éri, aki épp benne van a sztoriban, és nem feltétlen fogja magát azonnal felfedni. A "call the fire debt hot" szerintem egyértelmű, legalábbis a könyv vége felé kishíján hívtam a tűzoltókat, hogy oltsanak már el engem...az utolsó, a "mindfuck alert" szintén önmagáért beszél, ez azt jelenti, hogy a történetben csavar van, nem kicsi. A morális kérdésekhez pedig azért tettem negatív jelet, mert ez a könyv nem feltétlen arról szól, hogy elmélkedjünk bármin is - de a cselekmény nem is engedi, mivel csak ránt magával. Talán egy kérdést tudnék feltenni, amiről lesz szó lejjebb. 

 
Korábban említettem, hogy szörnyen nehéz volt kitalálni, melyik puzzle darabka hova tartozik, és ez az elejétől kezdve így volt, amikor még csak ismerkedtem a karakterekkel, vagy a helyzettel. Ezt a továbbiakban tetézte, hogy semmit nem mondtak el, mindent A) vagy rejtegettek a végéig, B) amire választ akartam az elején, nem kaptam, csak a közepe táján, C) a legfontosabb kérdésre - miért?!? - pedig szintén nem volt válaszom a végéig. Mert nem adtak választ amikor én akartam, így persze végig kellett mennem az egészen ahhoz, hogy lássak is valamit. Az elején is csak csaptak bele a lecsóba magyarázat nélkül - ami elég zavaró lehet, de én azt mondom, érdemes kitartani. Ugyanis a nyitójelenetben egy fiatal nő, Sophia különös helyen ébred, kínozzák, pisztolyt tartanak a fejéhez, kényszerítik, hogy mutassa magát meztelenül a nyálcsorgató, gazdag pasasok előtt, akik pénzt adnak érte, ha valamelyikük háremébe kerül. Aztán a bulit megzavarja öt katona, Garrett, José, Kameron, Fin, még kettő akinek a nevére nem emlékszem, de nem is olyan fontos és Creed. Sophia éppen megmenekül, de alig él. Később kiderül, hogy 9 hónapja hiába várja haza a testvére, mivel egyik este eltűnt, azóta semmit nem tudnak róla. Közben elment az idő, nyilván dolgok történtek, és a testvére, Garrett beállt katonának egy olyan szervezetbe, amelyiknek fizetnek, hogy öljön, és a továbbiakban ők védik Sophiát. Ez a csapat válogatott szekrényajtókból áll, mindegyik múltjában van valami, az egyik mexikói kartellből jött, a másik ölt, a harmadik a szüleit vesztette el balesetben, szóval szép kis társaság ez. Nem mondok el mindent, de több is van a felszín alatt a látszatnál. Ám van köztük egy, a legtartózkodóbb, akinek a neve is maga az ördög: Diavolo Sabella, rövidebb nevén Creed. Ahogy Sophia felépül, női természetéből adódóan elkezd kíváncsiskodni, pedig jobban tenné, ha nem ütné bele az orrát dolgokba - bár lehet, hogy akkor már teljesen mindegy, mit csinál, mert az ördög közelebb van, mint bárki is gondolná...

Talán észrevettétek, hogy a könyvinfókhoz újdonságként nem egy információt tettem be, amiből nagyjából kiderül, mire lehet számítani. Maximálisat adtam először is a férfi főszereplőnek, mert nem csak tessék - lássék módon van benne a történetben, dögös, erős alfahím. A hősnőnél és a mellékszereplőknél egyszerű oka van, hogy kevesebbet adtam - a döntésképtelenségem. Sophia rettentően "tökös" volt, és nagyon szerettem, néha mégsem éreztem elég kiforrottnak, a többiek közül pedig volt, aki csak említés szintjén szerepelt, míg mások vittek egész oldalakat. Ráadásul a tégla is itt húzódik, akinek a személyéért, és a köré épülő dolgokért plusz felet ajánlok. Az erotikát és a romantikát nem kezeltem egyben, sőt, a kettőnek teljesen mást adtam - egyrészt mert Creed miatt a sztori akkor elhúzott a "romantikus" tábla mellett, amikor az még csak az első mondatát mondta el, másrészt ami ebben van, az tömény erotika és perzselő szex, romantikának halvány szikráját se látni. Humorból kevés van benne, talán egy, vagy két mondatnál nevettem fel, azok viszont nagyon ötletesek, és jól kitaláltak voltak. Aztán ott van még a rejtély, aminél meglepő lehet az értékelés, ám ez csak azért van, mert ez nem pszichothriller, és nem krimi, hogy komolyan nyomozni kelljen. Persze érdemes figyelni, de emellett csak azt kell észben tartani, hogy Sophia kiszabadítása után lesz valaki, aki mélyebb érzéseket táplálna iránta...ha nem lenne az illető múltjában pár sötétebb folt, nem lenne a legjobb haverja Sophia testvére, meg még pár érdekes apróság. Persze ezeket érdeklik is, hogy összedől körülöttük a világ, dugnak, mint a nyulak. Az én fejem meg ég.  

Azt hiszem, már olyan sokat beszéltem, hogy kedvenc jelenet említésére nincs szükség - talán annyit mondanék, hogy amikor Creed megszólalt, egy részt mindig kiszakított belőlem, és magával vitte. Ha könyves álompasi kell, ő egyértelműen az, hozzá fogható karakterhez már régen nem volt szerencsém. Amikor azt mondta, hogy "Il mio amore", leesett rólam a bugyi. De most komolyan, tényleg ennyire szexik az olasz férfiak? És valójában ő az egyik, akiért keresztbe tett ujjakkal imádkozom. Saját magát meg tudta védeni, persze, hiszen katona, tapasztalt eleget. Azonban vannak kiszámíthatatlan dolgok, és ha a sors elkap, nincs menekvés...ráadásul a végén a tét megemelkedett, csak emberünk ezt csak akkor tudta meg, amikor már késő volt. Egyszóval a történet nyitva maradt, nem lehet tudni, kivel mi történt. Azonban ha valaki szemfüles, a könyv végét és a következő rész fülszövegét összerakva rá lehet jönni egy s másra. Creednek volt még ki nem terített kártyája - feltéve, ha életben maradt. Ha megúszta, akkor azzal pedig szépen szabadon engedték a vadállatot #AllHailCreedTeamCreed egyszóval ami következik még, azt senki nem fogja zsebre tenni. Itt jönnek még a felül említett morális kérdések, amik jelen vannak természetesen, de a cselekmény haladása nem engedi, hogy az olvasó jobban elmélázzon rajtuk. Egy az, hogy Sophiának feltették a kérdést: ha két ember közül csak az egyiket hagyhatják életben, a másiknak meg kell halnia, akkor kit választana? A két lehetőség közül valamelyiket választani pedig neki is felér egy halálos ítélettel...szóval vitatkozhatnánk azon, hogy akkor kinek is lett nagyobb a tét.


A könyv eleje, és a vége között több, mint 9 hónap telik el, valószínűleg sokan ezért mondják slow burn románcnak - de szerintem ez annyira volt slow burn, hogy...semennyire. Legalábbis én nehezen tennék az említett kategóriába egy olyan könyvet, ami ennyire nyers, romlott, szenvedélyes, és az első (!) oldalon kettétépi az olvasót. Aki szereti az erotikával (a minőségibb fajtából) kevert, remek alapra írt dark könyveket hátborzongató csavarokkal, ezt a trilógiát semmiképpen ne hagyja ki. Nyomot fog hagyni, és kegyetlenül megtapossa az olvasó lelkét, de cserébe sok dolgot ad. Azok alapján, amiket kaptam, bízom benne, hogy a következő rész is lesz legalább ennyire izgalmas, érdekes, magához láncoló - és remélem, hogy ismét bepakolhatok egy sorozatot a "következő kedvenc trilógia" feliratú mappába. Nagyon megérdemelné. 

My short review in English

Deception and Chaos is a dark, twisted game of the cat and the mouse - and it's better to note something: nobody, nothing is what it seems, or who it seems. It's pretty hard to write anything after this, but maybe if I say that I haven't met anything similar in the genre so far, it obviously has a weight. Anyone who loves erotic, dark books with a hint of twist and creepy characters, this trilogy is required. It will leave a mark in readers heart, but in return give so many things, too. Based on what I got, I hope the next part will be as exciting, interesting, and dark, as this one.

Sexy, dark AF, lethal, sharp - my favourite combinations.
Dióhéjban az alkotóról 
 


S.M. Soto was born and raised in Northern California where she currently resides with her son. Her love for reading began when she was a young girl, and has only continued to grow into adulthood. S.M. lives for reading books in the romance genre and writing novels with relatable characters. She refers to herself as a bit of a romance junkie. S.M. loves to connect with readers and eat copious of donuts that will surely lead to her demise (carbs are life). *** Az írónő Észak - Kaliforniában született és nevelkedett, jelenleg is ott él a fiával. Imádja az olvasókkal a kapcsolatot tartani, és imád fánkot enni, hiszen ha szénhidrát van, minden van. :))


 
Az írónő könyvei 

Következő könyvei:
Ache 
Kiss Me With Lies 
Love and Chaos (Chaos, #3)

Deception and Chaos teaser képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése